Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că orice zi în plus cu guvernul PNL condus de Ludovic Orban înseamnă mai mult rău pentru România, înseamnă mai mulți morți, mai multe cazuri de îmbolnăviri, mai mulți șomeri, mai multe falimente, mai multă sărăcie, mai mult pericol pentru viața și familia fiecărui român.

„În timp de românii suferă, acești iresponsabili fură cu aroganță criminală și umflă buzunarele clientelei sale politice. Ne bagă cu pași repezi într-o criză economică care o va dubla pe cea din sănătate condamnând România la un viitor sumbru.

Nu o spunem noi ci Comisia Europeană care ne arată că datoria publică va ajunge la 63,2% din PIB în anul 2022. Rezolvarea problemelor punctuale și de actualitate exclusiv pe datorie nu aduce cu sine decât pericolul unei crize viitoare. Fără restructurare economică și cu risipa bugetară, fără abordare strategică ci doar cu măsuri electorale, România este condamnată la criză”, a declarat Ioan Stan, care a adăugat că „paradigma de guvernare economică și fiscal – bugetară abordată de guvernul PNL trebuie schimbată radical. Actuala abordare este un eșec și o demonstrează cifrele. Astfel, datoria publică a țării noastre a ajuns la 42,8% din PIB în doar primele opt luni ale anului 2020, față de 35,2% în decembrie 2019. O creștere cu 7,6 puncte procentuale și cu 76,6 miliarde lei în valoare absolută”.

Ioan Stan a mai spus că această situație se datorează suitei de măsuri aberante luate de Ludovic Orban și camarila sa, printre care se numără și cea cu închiderea piețelor fără nici un studiu care să demonstreze utilitatea unei asemeni hotărâri. „Din fericire, parlamentarii PSD au reusit să stopeze această aberație prin vot, în Parlamentul României.

Putem spune că decizia închiderii piețelor a fost la fel de proastă și ineptă precum cele de închidere a parcurilor pe timpul nopții în pragul iernii, de interdicție a deplasării noaptea, ori de închidere a tuturor școlilor când toată Europa le menține deschise”, a precizat liderul PSD Suceava. El a arătat că pe 6 decembrie nu doar producătorii români alungați din piețe afară, în frig, vor avea posibilitatea să-i arate președintelui României Klaus Iohannis și PNL ce înseamnă noțiunea de „dreptate”, ci toți românii. „Practic prin votul lor vor decide dacă România se va afunda în criza sanitară și economică, cu un guvern liberal incompetent la conducere sau se va vindeca. De votul lor va depinde viața lor, sănătatea lor, locul lor de muncă, viitorul copiilor lor. Din punctul nostru de vedere, Guvernul Orban e mai periculos decât coronavirusul. Oamenii sunt mai loviți și suferă mai rău din cauza deciziilor incompetente, absurde, ale acestor guvernanți decât din cauza acestui virus”, a încheiat Ioan Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava