Comenzi MOPAN Suceava

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că Planul Național de Redresare și Reziliență ar trebui să reprezinte un instrument al dezvoltării și consolidării economice al întregii țări, nu unul al austerității, al reducerii puterii de cumpărare, al prăbușirii generale a bunăstării, al generării de tensiuni sociale. „Dar pentru că suntem conduși de un guvern care are alte priorități decât binele românilor, iată că asumarea acestui program conține adevărate „bombe” sociale care demonstrează din nou disprețul pe care guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR îl are față de cetățenii României. În cele ce urmează, ne vom opri doar la câteva aspecte cu impact social major asupra populației, pe care Guvernul Cîțu și le asumă prin  reformele pe care dorește să le implementeze pentru a beneficia de banii care ne revin prin PNRR”, a spus Ioan Stan. El a arătat că în primul rând ar urma să crească vârsta de pensionare. Liderul PSD consideră că acest fapt reprezintă o nouă palmă dată românilor, palmă completată de înghețarea pensiilor la nivelul actual pentru următorii ani. „Cităm: „Cheltuielile cu pensiile vor fi menținute la același nivel – nu sunt preconizate creșteri ad hoc ale pensiilor pe termen scurt și mediu.” De asemenea, este eliminată pensionarea anticipată. Să nu uităm că guvernarea PSD a crescut constant pensiile românilor și nu s-a atins de vârsta de pensionare sau de dreptul românilor de a se pensiona anticipat, găsind tot timpul soluții ca sistemul de pensii să funcționeze”, a declarat Ioan Stan.

El a adăugat că în al doilea rând, tot prin asumarea acestor reforme, Guvernul Cîțu dorește înghețarea salariilor la nivelul anului 2019. „Cităm: „Cheltuielile publice cu salariile, ca procent din PIB, vor fi înghețate la nivelul anului 2019 (maxim)” Cu alte cuvinte, românilor angajați la stat nu le vor crește veniturile în anii următori în ciuda faptului că nu mai târziu de 1 iulie a.c. urmează un nou val de scumpiri. Și amintim aici că numai prețul gazelor naturale se va majora cu 20%, (cu condiția ca Gazprom să nu se țină de cuvânt cu mărirea de 50% pe care a anunțat-o), în timp ce prețurile din domeniul construcțiilor vor crește cu aproximativ 40%”, a mai precizat președintele PSD Suceava. El a mai spus nu trebuie uitat faptul că de la începutul anului 2021 prețul utilităților a crescut deja cu 17%, combustibilii s-au scumpit cu peste 9 procente, iar prețul alimentelor de bază a crescut cu peste 14%, toate acestea sub propaganda falsă a creșterii economice.

Nu în ultimul rând, Ioan Stan a atras atenția că toate acestea arată că PNL-USRPLUS-UDMR sărăcesc sistematic populația și nu iau nici o măsură care să stopeze creșterea explozivă a inflației, deși BNR a anunțat deja o inflație de peste 4,1% în acest an, cu mult peste estimarea inițială.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava