Comenzi MOPAN Suceava

Liderul social democraților suceveni, senatorul Ioan Stan, a declarat că PSD a intrat la guvernare pentru a opri căderea nivelului de trai și pentru a stabiliza situația economică, socială și sanitară din România. Ioan Stan a arătat că în cadrul negocierilor care au avut loc pentru actuala formulă guvernamentală, PSD a avut de ales între impunerea pachetului social și funcția de premier, în prima etapă. „Pentru că interesul românilor a primat,  PSD a decis că realizarea măsurilor din pachetul social este mai importantă decât deținerea funcției de premier în prima rundă. De aceea, partidul nostru s-a asigurat că va avea instrumentele guvernamentale pentru a realiza măsurile sociale anunțate, respectiv Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății, Ministerul Familiei. Pe lângă acest aspect,  negocierile trebuiau încheiate, pentru că este nevoie urgent de un guvern cu puteri depline care să facă rectificarea bugetară și să ia decizii absolut necesare ca românii și România să intre în normalitate. Motivul principal pentru care PSD a intrat la guvernare a fost acela de a opri căderea nivelului de trai și de a stabiliza situația economică, socială și sanitară din România”, a spus Stan. El a arătat că acest obiectiv, cuprins în pachetul social, a fost prioritar în raport cu negocierile privind alocarea portofoliilor de miniștri.

Ioan Stan a precizat că PSD ar fi putut forța obținerea funcției de premier în prima rundă, dar ar fi pierdut ministerele cheie care îi permit să pună în aplicare programul social asumat în fața propriilor alegători. „Considerăm că deciziile pentru îmbunătățirea vieții acestor oameni trebuie să prevaleze față de interesul firesc de partid de a deține funcția de premier.

Măsurile principale din programul social cu care venim la guvernare se referă la creșterea alocațiilor cu 40% (de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani, creștere de la 214 la 243 lei pentru celelalte vârste și instituirea celei de-a 13-a alocație pentru copii cu dizabilități), creșterea salariului minim de la 2.300 la 2.550 de lei (+10,9%), creșterea pensiei minime cu 25% (de la 800 la 1.000 lei/lună), creșterea punctului de pensie cu 10%. În plus, se va acorda un ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă tuturor pensionarilor cu pensia peste nivelul minim, dar sub 1.600 lei”, a explicat liderul PSD Suceava. El a mai spus că prin aceste măsuri PSD va reuși să crească nivelul de trai într-un interval de timp relativ scurt, aducând un plus de stabilitate în viața românilor. „Vom reuși, totodată, să creștem economia pentru a ne permite ulterior adoptarea altor decizii și investiții care vor contribui la dezvoltarea țării și la stabilitate socială”, a încheiat Ioan Stan.

 

 

Ioan Stan: PSD a intrat la guvernare pentru a opri căderea nivelului de trai și pentru a stabiliza situația economică, socială și sanitară din România, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava