Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că în actualul context economic extrem de dificil atragerea fondurilor europene este o obligație de mare responsabilitate. Ioan Stan a spus că banii din PNRR sunt vitali pentru economia românească, el considerând că este prioritară îndeplinirea la termen a țintelor stabilite de Comisia Europeană pentru România astfel încât să intre în țară cele 2,9 miliarde de euro, corespunzătoare cererii de plată pe care România o va adresa U.E în perioada următoare.

„În acest context, echipa miniștrilor PSD a reușit să se achitate de sarcini. Toate țintele care le reveneau miniștrilor PSD pentru primul trimestru al anului au fost îndeplinite. Restanțele rămase sunt mai degrabă de ordin tehnic decât structural și sunt în responsabilitatea celor de PNL, majoritatea la ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Având în vedere importanța acestor bani pentru România, PSD îi îndeamnă pe partenerii de la PNL la mai multă rigoare și eficiență în îndeplinirea obiectivelor ministeriale asumate, pentru că în contextul economic extrem de dificil din prezent este o obligație de mare responsabilitate atragerea fondurilor europene”, a precizat Stan.

El a arătat că din cele 2,9 miliarde de euro care se vor regăsi pe cererea de plată pe care a România o va trimite în această perioadă Comisiei Europene, peste 2 miliarde sunt bani nerambursabili. „Plățile se fac însă doar dacă toate țintele asumate prin PNRR aferente primului trimestru  sunt îndeplinite. Asta înseamnă că degeaba își fac treaba miniștrii PSD, dacă cei ai PNL înregistrează restanțe”, a mai precizat liderul PSD Suceava, care a adăugat că „am considerat tot timpul că guvernarea presupune eficiență și profesionalism, drept pentru care întotdeauna când am fost la putere am încercat să promovăm profesioniști în funcțiile cheie. Din acest motiv, de fiecare dată guvernările noastre au avut rezultate pozitive care s-au resimțit atât pe plan economic, cât și pe plan social. În consecință, având în vedere perioada complexă pe care o traversăm, nu ar strica ca și partenerii noștri guvernamentali să ne urmeze exemplul, pentru ca împreună să le oferim românilor o viață mai bună, fără întârzieri nejustificate și fără scuze”.

Ioan Stan: PSD îi îndeamnă pe partenerii de la PNL la mai multă rigoare și eficiență în îndeplinirea obiectivelor ministeriale asumate, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava