Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că actuala putere a demonstrat că nu este interesată de copiii țării, mergând pe principiul „cine nu are drept de vot, nu contează”. Declarația a fost făcută după ce majorarea alocațiilor a fost amânată până la 1 ianuarie 2022. „Prin urmare, ministrul Turcan tocmai a confirmat că Guvernul Cîțu nu a prevăzut în Buget banii pentru a doua tranșă de majorare a alocațiilor prevăzută în acest an, de la 1 iulie. Bineînțeles că fac asta după ce domnii Cîțu și Orban au promis, înainte de alegerile parlamentare, că vor eșalona în 5 tranșe legea  alocațiilor adoptată de PSD”, a spus Stan. El a precizat că până în prezent, majoritatea PNL-USRPLUS-UDMR din Senat a adoptat, cu amendamente, Legea de aprobare a OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban, Florin Cîțu ministru al finanțelor, a eșalonat dublarea alocațiilor. Ioan Stan a adăugat că prin modificările făcute, Coaliția de guvernare a anulat acordarea tranșelor 3 și 4 din calendarul propus inițial. „Mai exact, nu se mai acordă tranșele de majorare prevăzute pentru 1 iulie 2021 și pentru 1 ianuarie 2022, cu promisiunea că toate tranșele rămase neacordate se vor aplica de la 1 iulie 2022.

Argumentul invocat de premierul Cîțu și dna Turcan e același folosit și de domnul Boc când a tăiat pensiile și salariile în 2010, respectiv acela că „nu sunt bani”. În realitate, zic că nu au  bani pentru copii, dar au bani pentru clientela de partid. Astfel, în timp ce Guvernul spune că nu are 2,1 miliarde de lei pentru copii, Cîțu alocă, prin PNRR, 2,9 miliarde lei firmei GSP Power deținută de Gabriel Comănescu, unul dintre sponsorii principali ai PNL, după cum dezvăluia chiar ministrul Stelian Ion, din Guvernul Cîțu”, a spus Ioan Stan. El a dat asigurări că pentru a se opune acestor măsuri inițiate de coaliția PNL-USRPLUS-UDMR,  PSD va depune săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege care să oblige Guvernul să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități.

Ioan Stan: PSD va depune o lege prin care să oblige Guvernul să majoreze alocațiile copiilor, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava