Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că bugetul alternativ propus de PSD, ce urmează a fi prezentat miercuri, 27 ianuarie, reprezintă ieșirea din cercul vicios al austerității în care ne-a băgat prim-ministrul Florin Cîțu încă de pe vremea în care era ministrul finanțelor. Ioan Stan a arătat că spre deosebire de actualul premier care merge doar „pe strânsul curelei”, bugetul gândit de PSD propune programe de stimulare a producției interne care să conducă la creșterea numărului de salariați, ce vor produce venituri suplimentare pentru creșterea sustenabilă a pensiilor și alocațiilor.

Stan a subliniat faptul că în bugetul propus de PSD, majorarea pensiilor cu 40% și dublarea alocațiilor așa cum prevede legea are loc în condiții comparabile cu veniturile bugetare și cu deficitul bugetar luate în calcul tocmai de către guvernul Cîțu. „Și nu, nu este vorba de magie. Este vorba doar despre pricepere și guvernare pentru oameni. Doar cei care nu înțeleg cred că e magie. De altfel, de fiecare dată când a fost la guvernare, PSD a demonstrat că poate crește veniturile populației, concomitent cu creșterea economiei. Și să nu uităm că în campania electorală PNL-ul promitea creșterea pensiilor cu 8% din ianuarie, iar acum au amânat acest lucru de la 1 septembrie, pregătindu-se cel mai probabil să le înghețe și pe acestea. Cât despre disprețul arătat copiilor, nici nu are rostul să mai discutăm. E clar că ei nu sunt importanți pentru PNL, dacă nu votează”, a arătat liderul PSD Suceava.

Ioan Stan a mai spus că diferența  dintre cele două bugete este că bugetul PSD-ului este gândit pentru oameni și în interesul acestora. Stan a explicat că în viziunea PSD, companiile și mediul de afaceri trebuie sprijinite doar în măsura în care asigură locuri de muncă și salarii mai bune. „Facilitățile acordate companiilor trebuie să genereze prosperitate în buzunarele românilor, nu doar ale patronilor de multinaționale. Pentru că românii trebuie să fie mereu pe primul loc. Din păcate, guvernul PNL-USR-UDMR nu înțelege asta și se învârte deja în cercul austerității: a scăzut puterea de cumpărare care a determinat scăderea consumului și ulterior scăderea producției și creșterea somajului. Iar ciclul se va relua pentru că măsurile implementate de guvern și cele anunțate de premierul Cîțu pentru acest an nu stimulează economia și nu aduc încredere nici în rândul populației, care va face economii pentru zile negre, nici în mediul de afaceri, care va opri investițiile”, a încheiat Ioan Stan.

Ioan Stan: PSD va prezenta un buget alternativ care va arăta că majorarea pensiilor și alocațiilor este posibilă, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava