Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul social democraților suceveni, senatorul Ioan Stan, a declarat că PSD este conștient de criza care se prefigurează în urma scumpirii energiei, el considerând că „bulgărele” facturilor mari nu trebuie lăsat să se transforme într-o avalanșă care să măture tot. Ioan Stan a precizat că tocmai din acest motiv trebuie luate măsuri excepționale pentru a apăra confortul economic al românilor, iar PSD nu ezită să ofere soluții în vederea obținerii acestui deziderat.

„În acest sens considerăm că măsurile anunțate de guvern – reducerea TVA la 5% pentru energia electrică furnizată consumatorilor casnici, cu un consum lunar de până-n 300 de kwh și compensarea certificatului verde și a cogenerării reprezintă un pas necesar, dar prea mic față de gravitatea situației. În opinia noastră, credem că măsurile amintite ar avea impactul scontat dacă aplicarea lor s-ar face de la 1 februarie și totodată, trebuie eliminate procedurile birocratice absurde, de tipul verificării tuturor facturilor. De asemenea, trebuie introduse sancțiuni severe pentru furnizorii care refuză să aplice legea plafonării și compensării”, a spus Ioan Stan.

El a adăugat că este imperios necesar ca măsurile de susținere, cât și cele de eliminare a birocrației inutile să se extindă și asupra IMM-urilor și companiilor. „Acum, de exemplu, e necesară completarea unei cereri, iar firmele care stau cu chirie (mall-uri,  ateliere, depozite, hale de producție etc) nu pot beneficia de plafonare/compensare. Ideea esențială pentru care insistă PSD este ca aplicarea măsurilor sa fie simplă, rapidă, eficientă, fără birocrație stupidă, iar efectele să se vadă rapid pentru ca povara facturilor majorate să devină suportabilă”, a precizat Stan. El a mai declarat că în același timp, PSD atrage atenția că România trăiește coșmarul facturilor uriașe la energie din cauza liberalizării haotice a pieței, decisă de guvernele de dreapta. „Dacă ar fi rămas în vigoare măsurile de plafonare dispuse de guvernarea PSD nu s-ar fi ajuns la actuala situație limită. În aceste condiții apostolii și artizanii liberalizării cu orice chip, precum domnii Florin Cîțu sau Virgil Popescu, care propovăduiau că libera concurență va duce la scăderea prețurilor, cel mult la menținerea lor, ar trebui măcar să tacă, dacă ar avea puțină decență. Să se uite la ce drame au provocat, să plece capul, să recunoască cât de mult s-au înșelat și să tacă! Românii n-au nevoie de tupeu și de noi lecții de la cei care s-au dovedit rupți complet de realitate. Au nevoie de soluții!”, a încheiat Ioan Stan.

Ioan Stan: România trăiește coșmarul facturilor uriașe la energie din cauza liberalizării haotice a pieței, decisă de guvernele de dreapta, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava