MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că deși unii liberali încearcă să dea vina pe social democrați, PSD nu poate fi făcut responsabil pentru blocarea plăților sau pierderea unor sume din fondurile PNRR. Ioan Stan consideră că ceea ce fac liberalii este o tentativă demagogică de a focusa atenția alegătorilor în altă parte şi nu în ograda lor, unde problemele de la două ministere conduse de ei ne împiedică să intrăm în posesia banilor din tranşa a 2-a din fondurile europene amintite.

„Adevărul este că în momentul de față România nu are aprobată cererea de plată numărul 2 din PNRR, pentru că nu au fost îndeplinite jaloanele privind decarbonizarea (Ministerul Energiei) și avertizorul de integritate (Ministerul Justiției) -ambele conduse de PNL. Pensiile speciale sunt prevăzute ca jaloane ce trebuie rezolvate abia în cererile de plată 3 și 4. Numai că acestea nu vor fi analizate până când România nu va îndeplini criteriile din cererea de plată numărul 2.  Drept urmare, cererea de plată număr 3 din PNRR, va fi depusă  abia după ce proiectul legii pensiilor speciale, cu amendamentele rezultate din raportul final al Băncii Mondiale, va fi adoptată-n Parlament iar din acest punct de vedere suntem în grafic”, a spus Stan. El a adăugat că odată cu intrarea PSD la guvernare s-a început un consistent proces de refacere a echilibrelor macroeconomice, care înseamnă nu doar reducerea deficitului bugetar ci și reducerea ponderii datoriei publice în PIB. Liderul PSD Suceava a mau spus că și INS a anunțat oficial că în 2022, România a avut o creștere economică de 4,8%. „Această evoluție bună, peste așteptări, a dus PIB-ul la 1412,5 miliarde de lei fapt ce determină o diminuare considerabilă a ponderii datoriei publice în PIB, de la aproape 50 % în dec. 2021,  la 47,2% în dec. 2022.

E o performanță remarcabilă, mai ales că s-a produs simultan cu acordarea unor stimulente  economice de până la cinci ori mai mari decât în perioada precedentă, 2020-2021, când datoria publică efectiv explodase de la 37% din PIB, la cât o lăsase PSD în 2019, la 50 % din PIB, la finalul guvernărilor Orban-Cîțu”, a încheiat Ioan Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava