MOPAN Suceava

Candidatul Alianței Creștin Liberale PNL-PDL la președinția României, Klaus Iohannis, s-a aflat miercuri în comuna Dărmănești unde a fost prezent la un miting electoral la care au participat peste 1.000 de oameni dotați cu pancarde, steaguri și stegulețe. Alături de Iohannis pe scena amplasată lângă primăria din localitate au urcat liderii ACL, Gheorghe Flutur, Alexandru Băișanu, Dan Motreanu, Radu Surugiu, Sanda Maria Ardeleanu dar și primarii localităților din zonă. Iohannis a fost primit cu pâine și sare și a fost întâmpinat de primarul comunei Dărmănești, Dan Chidoveț care l-a prezentat celor adunați la miting ca ”viitorul președinte al României”.

El i-a transmis candidatului ACL să conteze pe sprijinul locuitorilor comunei Dărmănești. Senatorul Flutur, care a fost ”maestru de ceremonii„ i-a adus aminte lui Iohannis că în Bucovina sunt oameni de dreapta și le-a spus celor prezenți de ce trebuie să dea votul candidatului ACL.


Flutur: ”Iohannis, un om gospodar, un om care a făcut ceva din Sibiu, un om foarte serios care vrea să facă ceva din România, din Suceava”

”În Suceava în Bucovina suntem oameni de dreapta. Și în 2000 și în 2004 am câtigat bătălii împotriva PSD și cred că Suceava a simțit când am venit noi la guvernare pentru că am făcut ceva. Întorși acasă stați de vorbă cu cei din sat și spuneți-le de ce trebuie Iohannis să fie președintele României: un om gospodar, un om care a făcut ceva din Sibiu, un om foarte serios care vrea să facă ceva din România, din Suceava și din frumoasa Bucovină”, a declarat Flutur. La rândul său deputatul Alexandru Băișanu a spus că ”bucovinenii duc dorul unui om patriot” și i-a transmis lui Iohannis să scoată România din întuneric. ”Bucovinenii duc dorul unu om unui patriot și nu unui hoț. Suceava e un județ bogat dar care paradoxal are oameni săraci. Fiți dumneavoastră patriotul de care are nevoie România. Scoateți România din întuneric și duceți-o înainte. Contați pe noi bucovinenii vor fi alături de dumneavoastră în această bătălie”, a spus Băișanu. Deputata Sanda Maria Ardeleanu care a urcat pe scenă cu cartea lui Klaus Iohannis ”Pas cu pas” s-a adresat în special tinerilor cărora le-a spus că au ocazia istorică să schimbe ceva în țară îndemnându-i să vină la vot și să aleagă candidatul ACL. ” Sunt fericită să pot fi alături de echipa viitorului președinte al României și am în mână cartea domniei sale ”pas cu pas”. Așa spune președintele României că se construiește România pas cu pas. Și așa și-a construit președintele României cariera pas cu pas. Așa a ajuns Klaus Iohannis să fie primarul Sibiului cu cele mai frumoase realizări municipiu la care cu toții privim cu invidie. De ce cu invidie? Pentru că în primul rând a reușit să eradicheze șomajul și mesajul meu e adresat acum tinerilor. Dragii mei nu ratați ocazia istorică pe care o are România astăzi de a schimba ceva”, a spus Ardeleanu.

 

Iohannis: ”E momentul să scăpăm de acești corupți care timp de 25 de ani ne-au ținut în loc”

Discursul cel mai așteptat a fost cel al candidatului Iohannis. El a câștigat simpatia celor prezenți încă de la primele fraze când le-a transmis că în Bucovina se simte ca acasă. ”În campanie am întâlnit foarte mulți oameni bucuroși că se mișcă ceva oameni care spun că speră în mai bine. Totuși nu ascund faptul că anumite afirmații m-au întristat, m-au îngrijorat. Merg în locuri frumoase ca la dumneavoastră și totuși mă întreb de ce sunt atâția oameni care mi se plâng că nu au locuri de muncă, de ce sunt atâția oameni care mi se plâng că nu le ajunge pensia de pe o lună pe alta, de ce întâllnesc oameni care spun că nu le ajung salariile să bage ceva în ghiozdan copiilor când merg la școală. Și poate cel mai trist lucru de ce întâlnesc atâția oameni care îmi spun că au copii plecați la muncă în străinătate. Toate acestea mă întristează, mă îngrijorează și îmi arată că este nevoie de o schimbare profundă. Eu vă proupun această schimbare, vă propun să schimbăm lucrurile în mai bine iar soluția mea se numește simplu ”România lucrului bine făcut”, a afirmat Iohannis.

El le-a promis oamenilor o Românie în care să se trăiască normal, adică bine arătând că ”România lucrului bine făcut înseamnă în primul rînd o Românie fără curupție. ” Vedeți pe la televizor zilele acestea ce se întâmplă și acum în campanie vedem corupție, corupție și iar corupție. E momentul să se termine cu asta, să avem o justitie independentă, să avem un stat de drept să scăpăm de acești corupți care timp de 25 de ani ne-au ținut în loc”, a spus candidatul ACL. România lucrului bine făcut, a mai spus Iohannis înseamnă o economie funcțională, sănătoasă, în care salariile și pensiile cresc. ”Ați auzit acea prostie care este povestită de PSD-iști cum că aș vrea să fiu președinte ca să vă tai pensiile? Ați mai auzit așa prostie mare? Cum să vă tai pensiile? Eu vreau să functioneze economia să vă cresc pensiile”, a explicat Iohannis. El a concluzionat că România are nevoie de o schimbare arătând că țara are probleme deoarece este prost condusă. Iohannis i-a supus la un test pe simpatizanți întrebându-i dacă le merge mai bine de când Victor Ponta este prim ministru. Răspunsul: un cor de ”nu”. ”Și atunci credeți că o să vă meargă mai bine dacă o să fie președinte? Nici vorbă. Și atunci dragii mei haideți împreună să facem lucrurile să meargă mai bine, să facem împreună din România o țară normală – România lucrului bine făcut”, și-a încheiat Iohannis discursul în aplauzele celor prezenți la miting.

Iohannis primit cu pâine și sare la Dărmănești, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava