MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut o discuție telefonică cu premierul României, Ludovic Orban, despre modul în care vor funcționa piețele din municipiu începând de săptămâna viitoare. Ion Lungu a declarat că i-a prezentat premierului scenariul de funcționare a piețelor acoperite din Burdujeni și Centru, unde vom amplasa 80 respectiv 50 de mese în aer liber, unde să-și poată vinde marfa producătorii autohtoni din zona Sucevei.

Ion Lungu a spus că la sfârșit de săptămână vor fi înființate înființa piețe mobile în toate cartierele din oraș. „Pentru municipalitate și pentru Guvern prioritatea de grad zero este sănătate populației și vom face tot ce trebuie în acest sens”, a dat asigurări Ion Lungu.

În discuția avută cu primarul Ion Lungu, premierul Ludovic Orban i-a transmis acestuia că „ce mă interesează pe mine este să faci o analiză a piețelor și acolo unde ai piețe închise, iar în spațiile exterioare faci piață deschisă. Și atenție, unde nu ai suficiente mese, trebuie să faci o triere. Pe noi ne interesează producătorul autohton, care vinde marfă românească, producătorul care muncește pentru produsele pe care le aduce la piață. Asta e important, să le asigurăm producătorilor români spații de desfacere. Și sucevenii care sunt obișnuiți să își facă piața în piața respectivă să aibă de unde să cumpere produsele proaspete pe care le doresc. Dacă nu ai soluții de genul acesta poți să organizezi piață de week-end, piață volantă. În Europa cam ăsta e sistemul. Ei, în general vineri, sâmbătă și duminică, închid o stradă unde practic e piață volantă. Vineri, sâmbătă, duminică stabilești un spațiu și aici trebuie informați și cetățenii și producătorii că acela este spațiu organizat pentru desfacerea mărfurilor. Hotărârea intră în vigoare de luni și practic pe o piață volantă să o organizezi la final de săptămână este timp patru zile să o pregătești. Și solicitarea mea este să comunici public”. Ludovic a adăugat că

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava