Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a verificat lucrările la noul pod peste râul Suceava, cunoscut ca „Podul Unirii”. Ion Lungu a declarat că în această dimineață i-a convocat la fața locului pe reprezentanții constructorului, proiectantului și dirigintele de șantier. „Lucrările merg bine, sunt în grafic, s-a turnat fundația la prima culee, la prima pilă, iar acum se lucrează la cea de-a doua pilă.


Trebuie să finalizăm cât mai repede acest pod pentru a fluidiza circulația în zona comercială. Ceea ce se întâmplă astăzi la podul care se repară în zona bazarului, ne arată cât de necesar este un pod nou”, a declarat Ion Lungu.
Lucrările la noul pod peste râul Suceava, din zona fostei „Termica”  au început pe 15 aprilie 2019. Viitorul pod face parte din ruta alternativă Suceava-Botoșani, iar termenul de execuție este de 16 luni. Proiectul a fost elaborat de societatea „Comir” din Botoșani, iar firma constructoare este „Cornell`s Floor” din localitatea botoșăneană Roma. Investiția costă peste 4,2 milioane de lei, fără TVA, iar banii sînt asigurați de municipalitate dintr-un credit.

Noul pod va avea o lungime de 104,4 metri și o lățime totală de 11,20 metri. Obiectivul este realizat pe traseul rutei ocolitoare care va fi amenajată pentru descongestionarea traficului în zona marilor centre comerciale. Șoseaua include podul și traseul propriu-zis în lungime de 4 kilometri. Ruta ocolitoare începe de pe strada Traian Vuia, va continua pe strada Apeductului, prin zona serelor, va trece peste noul pod, apoi pe strada Energeticianului în zona Termica și va ieși pe DN 29 Suceava-Botoșani în zona Avicola. Noua ruta va beneficia și de un sens giratoriu care va fi amenajat pe strada Traian Vuia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava