Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, astăzi, contractul pentru proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”. Contractul a fost semnat cu directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei. Ion Lungu a declarat că proiectul presupune achiziționarea de autobuze electrice, realizarea unei autobaze, amenajarea stațiilor existente, înființarea unui centru de supraveghere video și reabilitarea străzii Vasile Pârvan.

Valoarea totală a proiectului este de peste 116 milioane de lei, adică aproximativ 25 de milioane euro. Valoarea eligibilă a proiectului este de aproape 103,6 milioane de lei, iar contribuția municipiului Suceava va fi de 2,07 milioane de lei. Ion Lungu a precizat că durata de implementare a proiectului, conform contractului de finanțare, este de 30 luni.
„După realizarea acestui proiect vom avea în municipiul Suceava o societate de transport performantă, un sistem de transport public civilizat cu prețuri suportabile pentru cetățeni”, a declarat Ion Lungu după semnarea contractului.

Ion Lungu a semnat un contract de 25 de milioane de euro pentru înființarea unui sistem de transport public ecologic în Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
Sarbatori Fericite
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava