MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, la Cluj Napoca, la o întâlnire cu premierul României, președintele Comitetului Regiunilor din Europa, Apostolos Tzitzikostas și cu coordonatorul proiectului „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, Matthew Baldwin. La discuții au fost prezenți și primari și președinți de consilii județene din România. Ion Lungu a arătat că principala problemă care s-a discutat a fost legată de gestionarea problemelor apărute din cauza războiului din Ucraina.

„Am solicitat în intervenția mea urgentarea decontării sumelor aferente ajutoarele umanitare trimise în Ucraina, la Cernăuți, din sume care vin de la Uniunea Europeană, având în vedere că municipalitatea suceveană a depus dosarul cu documente justificative la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

De asemenea am convenit ca sumele ce se cuvin cetățenilor care au cazat persoane din Ucraina, să fie decontate de autoritătile locale și să fie recuperate de la guvern, pentru a asigura celeritate în decontarea acestor sume către cetățenii care au asigurat cazare și masă celor din Ucraina”, a spus Ion Lungu. El a arătat că premierul României și președintele Comitetului Regiunilor au apreciat efortul depus de județul Suceava, prin HUB-ul umanitar de la Aeroportul Salcea și de municipiul Suceava prin ajutorul dat orașului Cernăuți. „Ne rugăm la Dumnezeu să se termine cât mai repede acest război nedrept și nemilos. Doamne ajută!”, a încheiat Ion Lungu.

Ion Lungu i-a solicitat premierului Ciucă urgentarea decontării din fonduri europene a sumelor aferente ajutoarele umanitare trimise în Ucraina, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava