Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat astăzi că i-a transmis premierului României, Ludovic Orban, dar și ministrului sănătății, Nelu Tătaru că locuitorii municipiului sunt nemulțumiți de faptul că măsurile de relaxare anunțate de pe 15 mai nu se aplică și la Suceava. Ion Lungu s spus că vrea să meargă în fața membrilor Guvernului pentru a aduce argumente concrete pentru ca Suceava să iasă din starea de carantină. „Cea mai importantă problemă pentru primărie și orașul nostru este cea legată de gestionarea coronavirusului. A stârnit multe discuții ridicarea acestei stări de urgență care se va întâmpla pe 14 mai. În același timp există și o nemulțumire pentru cetățenii orașului nostru referitor la faptul că aceste măsuri de relazare nu se aplică și la localitățile aflate în carantină. Acest lucru m-a nemulțumit și pe mine, cum v-a nemulțumit și pe dumneavoastră și am făcut ceea ce trebuia să fac. Am comunicat luni după amiază premierului Ludovic Orban și ministrului sănătății Nelu Tătaru faptul că sucevenii sunt nemulțumiți că aceste măsuri de relaxare nu se aplică și la Suceava și am încercat în discuția mea să aduc argumente de următoarea natură”, a spus Ion Lungu. El a arătat că din punctul său de vedere, astăzi, riscul epidimiologic în Suceava este mai mic comparativ ca acum cinci săptămâni când s-a decis măsura de carantină. Primarul Sucevei a arătat că în momentul de față focarul de la Spitalul Județean Suceava s-a stabilizat, ultimele cazuri internate fiind de la centrele sociale sau căminele de bătrâni de la Sasca Mică, Costâna şi Bogdănești, care nu sunt de pe teritoriul municipiului Suceava. El a arătat că şi din punctul de vedere al numărului de cazuri de coronavirus, Suceava se află pe un plafon de stabilizare, exprimându-şi speranţa că numărul bolnavilor va scădea în perioada următoare. „Vreau să mulțumesc sucevenilor care au respectat măsurile de carantină în aceste săptămâni. Nu au fost incidente deosebite, majore nici în perioada Sărbătorilor Pascale, nici în perioada vacanței de 1 Mai. Deci cu argumente serioase vom solicita să reanalizeze situația de la Suceava. Eu sunt convins că vom reuși acest lucru împreună cu celelalte autorități județene, pentru a avea și noi parte de măsuri de relaxare privind deplasarea persoanelor fizice, care este foarte importantă. Știu că poate ați stat în casă cinci săptămâni şi nu mai aveți răbdare”, a declarat Lungu.

El a subliniat faptul că aceste măsuri de relaxare sunt extrem de importante și din punct de vedere economic. „Astăzi orașul nostru este în suferință din punct de vedere economic, pentru că multe afaceri sunt închise. Oamenii de afaceri se plâng că nu au forță de muncă. Aceste măsuri de carantină, cu aceste filtre în orașul nostru au dus la scăderea numărului de muncitori care intră în Suceava pentru a lucra la diverse firme. De aceea trebuie să facem tot posibilul să relaxăm aceste deplasări în interesul activităților economice. Pentru că dacă ne uităm din punct de vedere sanitar al epidemiei și facem o comparație cu ce era acum cinci săptămâni când am intrat în carantină, astăzi parcă suntem puțin mai liniștiți. Dacă nu se iau măsuri pe linie economică, cu ghilimelele de rigoare, murim din punct de vedere economic. De aceea facem eforturi și pe baza argumentelor pe care le am aici le vom aduce în continuare la cunoștință celor de la Guvern să facem tot posibilul ca pe data de 15 mai să se ridice o parte din aceste restricții și la Suceava”, a declarat primarul Sucevei.

Ion Lungu a spus că toate aceste probleme legate de ridicarea carantinei nu trebuie să aibă legătura cu politica, în primul rând fiind vorba de siguranţa şi viaţa cetăţenilor. „M-au sunat mulți dintre dumneavoastră să ies eu, să-mi asum că voi ridica starea de carantină, să fiu primul, că dacă nu o s-o facă alții. Alții mi-au spus că nu mă mai votează dacă nu fac acest lucru. Eu vreau să spun că aici lucrurile sunt foarte serioase. Trebuie să avem responsabilitate, având în vedere faptul că discutăm despre viața oamenilor. Nu este vorba de campanie electorală, nu este vorba de vot. Eu am făcut ce trebuie să fac, al luat contact cu Guvernul. Şi pe bază de justificări vrem să mergem în fața Guvernului să reanalizeze situația de la Suceava. Eu sper să reușim împreună cu autoritățile județene și începând de pe 15 mai să avem și noi parte de măsuri de relaxare. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a încheiat Ion Lungu.

Ion Lungu i-a transmis lui Ludovic Orban că sucevenii sunt nemulțumiți că măsurile de relaxare nu se aplică și la Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava