Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a ținut să ia apărarea cadrele medicale de la Laboratorul de Biologie Moleculară de la Spitalul Județean “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Ion Lungu a precizat că face acest lucru deoarece în spațiul public au apărut o serie de acuzații nefondate. Lungu a arătat că aceste cadre medicale au depus  un efort deosebit în ultimele zece zile și au reușit să pună în funcțiune aparatul de tip PCR pentru testarea noului coronavirus (COVID-19) donat de Primăria Suceava, adus din Coreea de Sud, a aparatului de testare pentru coronavirus de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, precum și a echipamentelor similare donate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Primarul Sucevei a precizat că în momentul de față la Suceava se fac peste 250 de testări zilnice pentru noul coronavirus. „Datorită sacrificiului lor, aceștia lucrând până la epuizare și a profesionalismului de care au dat dovada, astăzi se fac la Suceava peste 250 de teste pe zi și începând din data de 8 aprilie 2020 rezultatele sunt gata în aceeași zi”, a arătat Ion Lungu. În acest sens el a prezentat o imagine cu un buletin de analiză care aparține unei persoane care a fost depistată pozitiv, a fost internată, tratată, i s-a repetat analiza de două ori, rezultatele au fost negative iar în momentul de față s-a întors acasă.

„La Iași, unde se fac testări de depistare a noului coronavirus (COVID-19) și pentru celelalte orașe din Moldova, se ajunge la un număr de 500 de teste zilnic. Dar să nu uităm că până la începutul lunii aprilie nu se faceau teste deloc în Suceava. Este prea devreme să tragem concluzii, dar cu siguranță aceste testări vor conduce la salvarea de vieți omenești”, a spus Ion Lungu.

El a ținut să le transmită și un mesaj cadrelor medicale. „Dragii noștri eroi, aveți toată recunoștința comunității! Ne plecăm în fața voastră și vă suntem alături! Doamne ajută!”, a spus Ion Lungu.

Ion Lungu ia apărarea cadrelor medicale de la Laboratorul de Biologie Moleculară Suceava. Peste 250 de testări zilnice la Suceava, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava