Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a convocat, astăzi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Suceava, principala temă a întâlnirii fiind informarea corectă  și gestionarea situațiilor de urgență  ca urmare a apariției noului virus Coronavirus. Ion Lungu a precizat că la ședință au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Spitalului Județean, Inspectoratului Școlar Județean, ISU Suceava, Serviciul de Ambulanță, Jandarmerie, Medicina Școlară, Agenția de Mediu. La întâlnire au participat 36 din cei 41 de membri ai Comitetului local pentru situații de urgență.


„În cadrul ședinței am prezentat situația evoluției coronavirusului în municipiu. Astăzi avem 30 de persoane în autoizolare în oraș și nici un caz confirmat de infectare. De asemenea, am adus la cunoștință faptul ca municipiul Suceava a închiriat un spațiu pentru carantină, în oraș și avem un contract cadru cu o firmă de catering pentru livrare, daca va fi cazul, de hrană și apa pentru persoanele autoizolate la domiciliu”, a spus Ion Lungu. El a spus că în cadrul ședinței au fost stabilite o serie de măsuri de informare a populației. Primarul Sucevei a arătat că municipalitatea va tipări si împărți 30.000 pliante cu regulile de urmat pentru Coronavirus, modul de folosire a măștilor de protecție, dar și despre cum se poate transmite virusul.


„Am stabilit o modalitate de colaborare și informare între instituții. O atenție deosebită se va da monitorizării gripei de sezon și a coronavirusului în scoli. De asemenea, am recomandat instituțiilor publice ca în primul rând sa facă periodic o dezinfecție totală, să se doteze cu un număr de măști de protecție si cu lichide de dezinfecție. Am considerat ca deocamdată  nu se impun masuri de limitare a desfășurării unor evenimente. În măsura în care ia amploare răspândirea virusului vom lua în discuție și acest aspect. Mulțumesc membrilor Comitetului municipal pentru Situații de urgenta pentru participarea la această ședință”, a spus Ion Lungu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava