MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că municipalitatea va acorda ajutoare financiare și va asigura cazarea tuturor familiilor care au fost evacuate din blocul nr. 139 din cartierul Burdujeni afectat de o puternică explozie în această dimineață. Ion Lungu a spus că tot în această dimineață a convocat o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență în cadrul căreia au fost stabilite mai multe măsuri pentru a veni în sprijinul sucevenilor evacuați din cele două scări afectate de explozie. Astfel, Ion Lungu a spus că Primăria va asigura cazarea celor 28 de familii de la cele două scări în cele 16 apartamente libere ale municipalității și în 12 spații închiriate în apartamente libere din oraș scoase la închiriere sau la hotelurile din zonă.

„De asemenea s-a decis să acordăm ajutoare financiare de urgență persoanelor evacuate pentru nevoi curente, respectiv pentru hrană și îmbrăcăminte. Tot în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a decis acordarea de ajutoare financiare de urgență proprietarilor de la celelalte blocuri învecinate care au geamuri sparte la apartamente sau la balcoane, precum și acordarea de ajutoare financiare de urgență pentru repararea autoturismelor  avariate, care au geamurile sparte sau cupolele îndoite”, a arătat Ion Lungu. El a spus că la locul unde s-a produs explozia sunt prezente echipe mixte de la Primărie, de la Poliția Locală, Serviciul Protecție Civilă, Direcția de Asistență Socială ,  care inventariază pagubele și discută despre varianta cazării cu cetățenii afectați. Primarul Sucevei a adăugat că municipalitatea va asigura și acoperirea costurilor cu utilitățile la apartamentele primăriei și la locuințele închiriate pentru familiile evacuate.

Ion Lungu a adăugat că Hotărârea Comitetului local pentru situații de urgentă a fost validată, conform legii, de Comitetul județean pentru Situații de Urgentă.

„Așteptăm publicarea ei, după care voi convoca Consiliul Local al Municipiului Suceava într-o ședință de îndată pentru a aproba cele stabilite în Comitetul Local pentru Situații de Urgenta. Suntem alături de cetățenii care au avut de suferit din cauza acestei explozii. Vrem sa le oferim condiții de normalitate privind cazarea și viața de zi cu zi în perioada următoare”, a dat asigurări primarul Sucevei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava