Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a prezentat vineri programul pe care îl va prezenta sucevenilor pentru următorii patru ani. Ion Lungu va candida pentru cel de-al patrulea mandat din partea PNL. Lungu şi-a prezentat programul electoral în cadrul evenimentului de lansare a candidaţilor PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi pentru primăriile din judeţ, la care au fost prezenţi co-preşedinţii liberalilor Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.


Ion Lungu a amintit, pentru început, că de când ocupă funcţia de primar al Sucevei, valoarea investiţiilor în oraş a fost de 347 milioane de euro. El a arătat că din această sumă, 180 de milioane de euro au fost fonduri europene, 80 de milioane de euro reprezintă fonduri investite prin parteneriat public privat, 71 de milioane de euro din fonduri proprii şi 66 milioane de euro fonduri guvernamentale.
Lungu a subliniat că lucrul cel mai important pentru Suceava este viitorul, precizând că programul său include investiţii în toate domeniile.


El a amintit de construcţia unei săli polivalente şi a unui complex sportiv nou, dar şi de necesitatea construcţiei celei de-a doua şosele de centură a oraşului, făcând un apel către toţi parlamentarii să introducă acest proiect în Masterplanul General de Transporturi al României. Ion Lungu a spus că programul său cuprinde şi construcţia unui nou pod peste râul Suceava, în zona Termica, amenajarea zonei de agrement Tătăraşi, finalizarea lucrărilor la noul cartier Europa pentru tineri, investiţiile în achiziţionarea a 40 de autobuze electrice pentru TPL, modernizarea pieţelor din George Enescu şi Burdujeni, dar şi reabilitarea Curţii Domneşti, pentru a deveni o atracţie turistică a Sucevei. Primarul Sucevei a declarat că în program a inclus şi continuarea modernizării reţelelor de drumuri şi a parcurilor, alocarea a 50 de milioane de euro pentru lucrări de termoficare, modernizarea locurilor de joacă, construcţia unei noi grădiniţe în cartierul Obcini, amenajarea de noi cimitire în cartierele Obcnini şi George Enescu, reparaţii şi construcţia unei instalaţii de nocturnă la stadionul Areni, dar şi încheierea unui parteneriat între Primărie şi Casa de Cultură a Sindicatelor pentru modenizarea acestei clădiri.

Ion Lungu a mai amintit şi de încheierea unui parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava pentru amenajarea noului campus, dar şi de organizarea în luna august 2016 a festivalului de film „Unica”. „De asemenea, ca primar voi înfiinţa o comisie de lucru pentru a pregăti organizarea unor eveniment culturale de amploare în anul 2018, când se sărbătoresc 630 de ani de la atestarea documentară a Sucevei şi 100 de ani de la Marea Unire”, a mai declarat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a mai spus că toate acestea vin să continue ceea ce s-a realizat în ultimii 12 ani în municipiul reşedinţă de judeţ, amintind de lucrările pentru modernizarea sistemului de termoficare, de construcţia unei centrale termice noi sau de modernizarea reţelelor de apă şi de canalizare. Printre realizările din primele trei mandate de primar, Ion Lungu a vorbit şi despre construcţia parcării subterane din centrul oraşului, lucrări de reparaţii a străzilor, de începerea proiectului pentru construcţia rutei ocolitoare, investiţii în unităţile de învăţământ, dotarea TPL cu autobuze noi, amenajarea clădirii Centrului Cultural Bucovina şi înfiinţarea Teatrului „Matei Vişniec”, readucerea în circulaţie a străzii Cernăuţi, modernizarea parcurilor şi a spaţiilor de joacă pentru copii, construcţia cartierului pentru tineret „Dealul Mănăstirii”, dar şi alocarea a 30 de milioane de euro pentru unităţile şcolare şi a 3,5 milioane de euro pentru unităţile de cult. El a ţinut să precizeze că Primăria Suceava a alocat peste 1,8 milioane de euro pentru construcţia Catedralei „Naşterea Domnului”, cea mai mare catedrală din ţară. „Cel mai important lucru a fost însă acela că am fost alături de suceveni la bine şi la rău. Şi dacă au avut nevoie de primar, sucevenii l-au găsit tot timpul la primărie”, a declarat Ion Lungu.

Ion Lungu şi-a anunţat programul pentru Suceava pentru următorii patru ani, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava