Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a anunțat că în ședința de luni a Senatului României au fost adoptate două inițiative legislative cu un impact major în viitorul apropiat. Virginel Iordache a spus că prima dintre acestea este Legea pentru modificarea şi completarea art.58 din Legea educaţiei naţionale. Iorrdache a explicat că Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) va avea posibilitatea să emită tichete pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul „Şcoală după şcoală”.

El a explicat că tichetul are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul. Tichetul se acordă pe baza cererii părintelui sau reprezentantului legal al copilului, pentru fiecare copil în parte. Senatorul PSD de Suceava a precizat că această măsură vine şi în sprijinul părinţilor activi şi îi încurajează pe aceştia să nu-şi abandoneze locul de muncă. Virginel Iordache a arătat că valoarea propusă pentru acest tichet este stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă şi se indexează anual cu indicele de inflaţie. „Acesta este un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, după finalizarea lecţiilo”, a declarat senatorul social democrat.

Virginel Iordache a mai adăugat că în aceeași ședință a Senatului a fost adoptată propunerea legislativă privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor parlamentare.

El a amintit proiectul a fost iniţiat de liderii PSD, UDMR şi ALDE si reglementează  ca stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor de către Parlament, prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea votării. Proiectul fost adoptat cu 89 de voturi „pentru”, 39 „împotrivă” şi o abţinere.

„Pentru creşterea celerităţii operaţiunilor electorale, fără a afecta drepturile electorale, se propune ca perioada electorală să fie de cel mult 60 de zile, termenele electorale să fie reduse la jumătate, termenul pentru depunerea candidaturilor în circumscripţiile electorale din ţară şi durata campaniei electorale fiind exceptate”, se arată în motivația inițiatorilor.

Virginel Iordache a mai precizat că proiectul mai propune ca numărul minim al semnăturilor de susţinere necesar pentru înregistrarea candidaturilor să fie redus la jumătate, acestea putând fi colectate şi depuse prin mijloace electronice.

„Având în vedere că se apreciază că reducerea termenelor electorale nu va permite transmiterea buletinelor de vot prin corespondenţă în timp util, se propune ca acestea să fie descărcate de pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, pe baza unor date de autentificare comunicate prin intermediul documentaţiei de vot prin corespondenţă”, a spus Virginel Iordache.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava