MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a anunțat că astăzi a fost adoptată propunerea de modificare și completare a Regulamentului Senatului astfel încât acesta să-şi poată desfăşura lucrările de la distanță, prin mijloace electronice, potrivit reglementărilor prevăzute în Ordonanța militară recent adoptată. Iordache a arătat că senatorii PNL s-au opus acestei propuneri în condițiile în care marți, în ședința Biroului Permanent al Senatului unde și liberalii au reprezentanți, s-a decis în unanimitate ca această completare a Regulamentului Senatului să fie adoptată în cursul zilei de azi. Parlamentarul liberal s-a întrebat retoric dacă în cazul comportamentului liberalilor este vorba de ”ipocrizie sau rea-voință”. Iată declarația completă a senatorului Virginel Iordache.

”Înțeleg că nu este cel mai potrivit moment, dar ipocrizia de care dau dovadă liberalii în fiecare zi afectează întreaga țară și trebuie sancționată sub toate formele. Motivul intervenției mele este legat de decizia senatorilor din PNL de a se opune astăzi modificării şi completării Regulamentului Senatului, astfel încât acesta să-şi poată desfăşura lucrările de la distanță, prin mijloace electronice, potrivit reglementărilor prevăzute în Ordonanța militară recent adoptată. Asta după ce marți, în ședința Biroului Permanent al Senatului unde și domniile lor au reprezentanți, s-a decis în unanimitate ca această completare a Regulamentului Senatului să fie adoptată în cursul zilei de azi. Subliniem faptul că nu mai departe de alaltăieri înclusiv reprezentații lor și-au dat avizul pe această hotărâre. Astăzi în schimb, deși toți parlamentarii PSD cât și cei din celelalte partide, au pledat pentru importanţa funcţionării Senatului în această perioadă de criză, senatorii de la PNL au căutat să găsească tot felul de pretexte pentru a nu fi adoptată hotărârea de modificare şi completare a Regulamentului Senatului, ceea ce ar fi avut drept consecinţă nefuncţionarea Parlamentului. Aceștia au invocat necesitatea prezenţei fizice a parlamentarilor pentru a se putea lua această decizie, deși în condițiile actuale nu este posibilă o întâlnire mai mare de 100 de persoane, lucru știut la momentul actual chiar și de cei de la grădiniță.

Consecințele nefuncționării Parlamentului ar face ca OUG-rile să nu mai fie discutate şi validate în Parlament, nu ar mai exista niciun fel de control parlamentar, nu ar mai exista nicio cale de legiferare, alta decât voinţa Guvernului. Asta înțelegeți prin democraţie domnilor?!?

Asta este “România normală” pe care cei de la PNL tot încearcă să ne-o îndese pe gât?! Evident, propunerea de modificare și completare a Regulamentului Senatului a trecut cu 103 voturi „pentru”, dar colegii parlamentari PNL ne-au anunţat că vor ataca la Curtea Constituţională hotărârea de azi și fac asta exact când țara are nevoie mai mare de stabilitate. Dar ce așteptări să mai avem de la ei după ce săptămâni la rând s-au jucat de-a anticipatele, deși epidemia de COVID-19 punea stăpânire pe toată Europa și după ce în plină criză epidemiologică ministrul liberal al sănătății își dă demisia, iată că PNL-ul își permite jocuri politice de acest tip încercând să blocheze activitatea Parlamentului. Probabil au uitat că tot printr-o procedură care a implicat modificarea Regulamentului comun al camerelor s-a votat Guvernul actual. Nu e lucru de mirare, pentru că, dacă țineți minte inclusiv de la votul pentru investirea propriului Guvern aceștia au lipsit în masă. Am convingerea că toate acestea vor fi decontate de poporul român dar din păcate, până atunci, cu toții avem de suferit de pe urma lipsei de responsabilitate a acestora”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava