Concert pascal
MOPAN Suceava

De când a fost lansat în 2007 de Steve Jobs, iPhone s-a poziționat ca unul dintre cele mai influente și importante telefoane mobile de pe piață. An de an, milioane de fani așteaptă lansarea sa pentru a cheltui sute de dolari pe cel mai puternic model Apple. Chiar și înainte de pandemie, existau cozi lungi în fața magazinelor pentru a obține unul. Anul acesta, Apple a lansat cel mai puternic telefon al său iPhone 14 Pro Max. Iată cum se prezintă.

Pentru început, să trecem în revistă câteva dintre cele mai importante caracteristici ale noului iPhone 14 Pro Max: ecran Super Retina de 6,7 inci, 6 GB de memorie RAM, set triplu de camere foto și o baterie de 4.323 mAh.

Designul iPhone 14 Pro Max

iPhone-urile Apple au fost întotdeauna caracterizate de un design care emană eleganță și lux. Acest lucru nu lipsește de pe iPhone 14 Pro Max, dar subliniem că corpul său este foarte asemănător cu ceea ce am văzut deja la iPhone 13 Pro Max, așa că nu te aștepta la o revoluție.

Există sticlă Gorilla Glass pe față și pe spate, iar marginile sunt din oțel inoxidabil.

În cifre, iPhone 14 Pro Max are următoarele dimensiuni și greutate: 160,7 x 77,6 x 7,9 mm și 240 de grame. Este mare și ușor greu.

Afișaj iPhone 14 Pro Max

În ciuda designului conservator, ecranul lui iPhone 14 Pro Max nu este șa fel. Odată ce pornim telefonul, vom vedea inevitabil o mare diferență față de generațiile trecute: notch-ul.

Apple a făcut un pas înainte, introducând în locul acesteia „insula dinamică”, un modul pe ecran care are mai multe funcții care depășesc aspectul estetic.

Apple a înzestrat această nouă crestătură cu diverse funcționalități și animații. În funcție de situație, poate afișa miniatura unui videoclip sau a unei melodii, cronometrul, o animație în timpul apelurilor, baterie descărcată, memo-uri vocale etc.

În ceea ce privește ecranul propriu-zis, avem un panou Super Retina XDR XDR Oled LTPO de 6,7 inci. Pe hârtie, este foarte asemănător cu Pro Max de anul trecut, dar adevărul este că noul frate mai mare ajunge până la 2.000 de nits (departe de cei 1.200 de nits pe care îi avea Pro Max 13). Cu alte cuvinte, o luminozitate a ecranului mult mai mare.

Și în rezoluție? Suntem încă aproape de Full HD+ (1.290 x 2.796 pixeli). Toate elementele de pe ecran se bucură de o calitate superioară, precum și de culori realiste.

Camere iPhone 14 Pro Max

Nu este neobișnuit să auzi oamenii spunând că telefoanele iPhone sunt cele mai bune când vine vorba de fotografie. În ultimii ani, a rămas așa, iar cu noul iPhone 14 Pro Max, Apple dorește să păstreze ștacheta sus.

Avem o cameră standard de 48 MP, un teleobiectiv de 12 MP și un unghi larg de 12 MP. Această combinație era deja prezentă pe modelul de anul trecut, dar senzorul camerei principale a fost schimbat de la 12 megapixeli la 48.

Această modificare ne permite să ne bucurăm de un zoom de 2X fără pierderi de calitate, precum și de fotografii mai mari și mai detaliate.

Pe timp de noapte, fotografiile ies destul de clare fără a fi nevoie să folosești „modul noapte”.

Performanța iPhone 14 Pro Max

Pe iPhone 14 Pro Max debutează procesorul Apple A16 Bionic, care a fost rezervat de Apple pentru modelele Pro și Pro Max. iPhone 14 și 14 Plus rămân cu A15 Bionic într-o versiune îmbunătățită. De asemenea, acestea sunt însoțite de 6 GB de memorie RAM și de opțiuni de stocare de 256 GB și 512 GB.

În practică, situația este aceeași: A15 se comportă atât de bine încât nu există o diferență prea mare față de A16. Practic, putem îndeplini toate sarcinile pe care le dorim. De la realizarea de fotografii și înregistrări în 4K, la jocuri, la navigarea pe toate rețelele sociale. 14 Pro Max nu are de suferit.

Când vine vorba de jocuri, A16 se comportă impecabil în titluri grele, cum ar fi Call of Duty Mobile. În plus, de obicei, telefonul nu se încălzește până când nu te joci timp de câteva minute.

Ceea ce face A16 mai bine decât A15 este munca de putere. Cu alte cuvinte, gestionează mai bine resursele în beneficiul bateriei.

În plus, avem o autonomie de 4.325 mAh, o cifră semnificativă pentru un dispozitiv de mari dimensiuni.

iPhone 14 Pro Max: bunele și relele celui mai puternic telefon mobil de la Apple, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava