MOPAN Suceava

”Nu vă pot spune dacă să vă vaccinaţi sau nu, ci vă las libertatea de a alege, însă nu înainte de a lua sfat de la oameni competenţi”. Este poziția arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, vizavi de vaccinarea anticovid exprimată în răspunsul dat la întrebarea pusă de o enoriașă pe pagina de internet a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.  ”Trebuie sau nu trebuie să acceptam vaccinul împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19? Dacă nu acceptăm acest vaccin, greşim în faţa lui Dumnezeu şi în faţa aproapelui nostru sau nu?”, au fost întrebările adresate IPS Calinici. Iată răspunsul înalatului prelat:

”Stimată doamnă! Răspunsul la prima întrebare îmi este foarte incomod, pentru faptul că nu cunosc conţinutul acestui vaccin şi nici suficiente date ştiinţifice privind din posibilele reacţii adverse, imediate sau în timp, ale acestuia. Aşa că, fiind vorba de sănătatea, respectiv de viaţa cuiva, să-mi fie cu iertare, dar neavând niciun fel de acreditare în acest sens, nu mă pot pronunţa.

Cât priveşte cea de-a doua întrebare, Dumnezeu nu ne îngrădeşte libertatea de a alege. Având în vedere că suntem în mileniul III, lucrurile trebuie făcute la lumină şi în cunoştinţă de cauză. Or, mie lipsindu-mi această cunoştinţă de cauză, nu vă pot spune dacă să vă vaccinaţi sau nu, ci vă las libertatea de a alege, însă nu înainte de a lua sfat de la oameni competenţi şi de a vă informa temeinic”.

IPS Calinic drespre vaccinarea anticovid: ”Nu vă pot spune dacă să vă vaccinaţi sau nu, ci vă las libertatea de a alege, însă nu înainte de a lua sfat de la oameni competenţi”, 6.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (3 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava