MOPAN Suceava

Se înmulțmesc numărul enoriașilor care reclamă arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, că preoții cer bani pentru slujbele de înmormântare.

„În Parohia V. se cere câte 500 lei de preot, 200 lei pentru dascăl, 150 lei pentru pălimar. La înmormântare participă întotdeauna 2 preoți (ginere şi tata socru – 1000 lei). Vi se pare normal? Am o înregistrare în acest sens. Să o fac publică sau veți lua măsuri?”, a scris P.M. pe pagina de internet a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. ”Stimate domnule! Ca să putem dispune o verificare a celor semnalate, înaintaţi înregistrarea despre care faceţi vorbire către Protopopiatul Suceava II”, i-a răspuns IPS Calinic.

„Ce trebuie făcut în cazul când preotul cere o sumă de 400 lei pentru o înmormântare, indiferent dacă este sărac sau nu?”, îi scrie și V.M. ”Stimată doamnă! Nu vi se poate impune o anumită sumă. Iar dacă vă condiţionează înmormântarea de plata respectivei sume, adresaţi-vă protopopiatului de pe raza căruia face parte parohia respectivă”, a fost răspunsul IPS Calinic.

IPS Calinic îi îndeamnă pe cei care au dovezi că preoții cer bani pentru înmormântări să se adreseze protopopiatelor, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava