MOPAN Suceava

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic este rugat de un enoriaș să aibă ”o atitudine frățească și colegială” față de Preasfințitul Damaschin Dorneanul.

„Având în vedere faptul că sunt un admirator și un urmăritor al activităților și vieții Înaltpreasfinției Voastre (sic!), îmi aduc foarte bine aminte despre păstorirea dumneavoastră la Iași pe timpul Mitropoliților  Daniel și Teofan. Ați păstorit timp îndelungat la Iași și cu toate acestea ați fost sub ascultarea episcopului titular (cf. Canoanelor și Statutului de Organizare și Funcționare al BOR). ….. Vă  rugăm să aveți o atitudine frățească și colegială față de Preasfințitul Damaschin Dorneanul care este un arhiereu cu viață sfântă, un om minunat și mie îmi inspiră o bucurie și binecuvântare enormă numai când îi privesc chipul de monah blând și smerit. Se aude pe la colțuri că ……… Sper să nu fie adevărat și să fie doar vorbe răutăcioase. ……. Cred că la nivelul acesta atât de sus nu se întâmplă asta”, a scris enoriașul.

”Stimate domnule, relația mea cu cei aduși în atenție a fost o relație care a adus un plus în lucrarea Bisericii. O dovadă în acest sens o constituie construirea a 400 biserici în satele și cătunele din cele trei județe componente ale Arhiepiscopiei Iașilor. Cât despre relația ierarhilor de la Suceava, se pare că este una care vă deranjează, motiv pentru care încercați să vă numărați printre semănătorii de zâzanie, care nu fac altceva decât să caute atenție. Vă asigur că la Suceava relațiile interumane sunt dintre cele mai civilizate și eficiente pentru Sfânta noastră Biserică.

Din păcate, cu astfel de preocupări nu veți putea bate la ușa Împărăției cerurilor!”, i-a răspuns IPS Calinic.

IPS Calinic rugat de un enoriaș să aibă ”o atitudine frățească și colegială” față de Preasfințitul Damaschin Dorneanul. IPS Calinic: ”Încercați să vă numărați printre semănătorii de zâzanie”, 4.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (3 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava