MOPAN Suceava

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor ÎPS Pimen îşi va dormi somnul de veci la Mănăstirea Sihăstria Putnei, acolo unde a fost înmormântat astăzi. Sute de credincioşi au aşteptat cortegiul funerar în curtea şi în împrejurimile mănăstirii, mulţi dintre aceştia fiind îmbrăcaţi în costume populare. De la Suceava şi până la locul de veci ales de ÎPS Pimen a fost întâmpinat de mii de persoane, pe tot traseul, care au dorit să îşi aducă un ultim omagiu. Înainte de ajunge la Sihăstria Putnei, cortegiul s-a oprit în faţa Mănăstirii Putna, acolo unde stareţul Velnic Melchisedec a oficiată o scurtă slujbă. O altă slujbă a fost oficiată şi la Mănăstirea Sihăstria Putnei, de către Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, episcopul vicar al Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, PS Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoţi. La Sihăstria Putnei, cortegiul funerar a fost primit în sunete de buciume.

După slujbă, sicriul cu trupul Arhiepiscopului ÎPS Pimen, acoperit cu Drapelul României, a fost pus în mormântul pe care înaltul ierarh şi l-a pregătit singur. Mormântul a fost împodobit cu flori de liliac, florile preferate ale Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor.

La final, Mitropolitul ÎPS Teofan a făcut apel la credincioşii prezenţi să se întoarcă la casele lor şi să revină în zilele care urmează pentru a se închina la mormântul înaltului ierarh.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava