MOPAN Suceava

În data de 09.09.2016 în Monitorul Oficial nr. 704 a fost publicat Ordinul ministrului MENCS nr. 5.080 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din învățământul preuniversitar.

Cu o grabă de neînțeles ISJ Suceava a contactat telefonic directorii de unități școlare din județul Suceava în ziua de duminică – 11 septembrie – solicitându-le ca până în seara zilei respective ( orele 20,00 ) să întocmească și să le transmită fișa postului.

Din O.M. 5.080 rezultă că ISJ –urile, ca organizatoare ale concursului respectiv, au obligația de a publica „în presa locală și centrală și pe site-ul instituției funcțiile pentru care se organizează concursul” – pe unități de învățământ ( art. 7 ) și „în baza fișei – cadru a postului aprobată de  MENCS elaborează ( ISJ –urile ) fișele posturilor pentru directorii și directorii adjuncți pentru fiecare unitate de învățământ” ( art. 8 alin. 3 ).

Din sesizările primite din teritoriu rezultă că ISJ Suceava a solicitat întocmirea acestor fișe chiar de către cei care vor fi și candidați la concurs – marea majoritate a actualilor directori.

Ni se  pare suspectă graba ISJ Suceava de a solicita aceste documente înainte de a anunța în presă data desfășurării concursului și încălcarea metodologiei  deoarece aceasta este foarte clară și cuprinde  și niște termene care trebuiesc respectate.

Ca să nu mai vorbim că ziua de duminică este zi liberă, chiar și pentru directori.

Suntem de acord cu desfășurarea acestor concursuri – chiar dacă termenele propuse de MENCS sunt cam strânse și se vor suprapune cu o parte din campania electorală – dar cu respectarea legislației din prima zi de organizare și până în ultima zi de anunțare a rezultatelor finale.

Preşedinte, UJS „PRO-EDUCAŢIA” Suceava,

Traian Corneliu Pădureţ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava