MOPAN Suceava
Galerie foto16 poze în acest set

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – etapa a III-a – zonală, ce s-au desfăşurat în zilele de 1 şi 2 august a.c., la Garda de intervenţie Siret şi pe stadionul 9 Mai, din oraşul Siret.

Concursul a reunit echipaje de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Suceava. Obiectivele fundamentale ale acestui concurs urmăresc dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre pompierii profesionişti, precum şi îmbunătăţirea pregătirii fizice şi îndemânarea profesională a competitorilor.

Întrecerea a constat în desfăşurarea a patru probe de concurs (desprinse din specificul acţiunilor de intervenţie) – „Scara de fereastră” (probă individuală care urmăreşte deprinderile militarului de a urca, în cel mai scurt timp şi în siguranţă, până la nivelul trei al unei construcţii), „Pista cu obstacole pe 100 metri” (probă individuală care urmăreşte abilităţile militarului de a sări gardul de 2 metri, de a trece cu furtunurile în mână peste bârna de echilibru şi de a realiza un dispozitiv de stingere, în cel mai scurt timp), „Ştafeta 4×100 metri” (probă de echipă care urmăreşte realizarea unei suite de activităţi care se pot întâlni pe timpul intervenţiei: trecerea peste macheta unei căsuţe, trecerea peste gardul de 2 metri, trecerea peste bârna de echilibru şi stingerea unui incendiu real, în timpul cel mai scurt) şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă” (probă de echipă care urmăreşte realizarea în timpul cel mai scurt a unui dispozitiv de stingere cu apă, alimentarea motopompei din sursă fără presiune şi acţiunea cu jet compact asupra unor ţinte), probe prin care aptitudinile necesare nobilei meserii de pompier trebuie să fie reliefate prin prestaţii contra cronometru.

Astfel, prin intermediul celor patru probe de concurs, participanţilor le-au fost testate abilităţile sportive, forţa, rapiditatea, condiţia fi­zică şi spiritul de echipă, calităţi necesare îndeplinirii cu succes a acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Podiumul clasamentului final pe echipe, după cele două zile de concurs arată astfel:

La proba „Scara de fereastră”: Locul III – I.S.U. Iaşi, Locul II – I.S.U. Bacău şi Locul I – I.S.U. Suceava.

La proba „Pista cu obstacole pe 100 metri”: Locul III – I.S.U. Botoşani, Locul II – I.S.U. Suceava şi Locul I – I.S.U. Bacău.

La proba „Ştafeta 4×100 metri”: Locul III – I.S.U. Suceava, Locul II – I.S.U. Bacău şi Locul I – Iaşi.

La ultima probă, „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”: Locul III – I.S.U. Neamţ, Locul II – I.S.U. Suceava şi Locul I – Bacău.

La final, în urma rezultatelor obţinute de toţi concurenţii loturilor participante, clasamentul general pe echipe fost următorul: Locul V – I.S.U. Neamţ, Locul IV – I.S.U. Botoşani, Locul III – I.S.U. Iaşi, Locul II – I.S.U. Bacău şi Locul I – I.S.U. Suceava.

În zilele următoare, după încheierea competiţiilor din toate zonele, se va stabili care sunt judeţele care au obţinut cei mai buni timpi în concurs şi vor participa la faza naţională, etapă ce va fi organizată anul acesta de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău. Lotul reprezentativ al I.S.U. Suceava, care va fi prezent la faza finală, este compus din: conducătorul lotului – maior Marius Tăuteanu, antrenor – plutonier major Liviu Perijoc, competitori – plutonier Radu Bolohan, plutonier Sergiu Avasiloaie, plutonier Robert Irimia, plutonier Radu Cîrnu, plutonier Cătălin Chiriluş, plutonier Stephan Stan, sergent major Mugurel Corduş, sergent major Pamfil Cicşa, plutonier Irinel Costea, plutonier major George Iftimie, plutonier Andrei Cobzaru şi plutonier Dumitru Dranca.

„Anul acesta timpii obţinuţi sunt mai buni decât cei din anii anteriori, lucru valabil pentru toate loturile concurente. În cele două zile de concurs desfăşurate în spiritul seriozităţii şi fair-play-ului, toţi militarii au demonstrat măiestrie, viteză, pricepere şi, cel mai important, că sunt profesionişti”, a apreciat inspectorul şef al pompierilor suceveni, colonelul Dan Hoffman.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava