Concert pascal
MOPAN Suceava

Luna trecută, inspectorii de muncă suceveni au efectuat 305 controale şi au aplicat 158 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 184.100 de lei. Şeful ITM, Romeo Butnariu, a spus că 80 de amenzi, în valoare de 158.100 de lei, au fost date în domeniul relaţiilor de muncă. El a adăugat că 11 angajatori au fost amendaţi cu 60.000 de lei, fiindcă aveau la lucru 11 persoane fără forme legale de încadrare. Pe de altă parte, la 1 august, în judeţul Suceava erau înregistrate127.210 contracte individuale de muncă active, din care 119.084 au fost încheiate pe durată nedeterminată.
Șeful ITM Suceava a spus că în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 214 de controale, în urma cărora s-au aplicat 80 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 158.100 lei.
El a arătat că în total au fost depistate 66 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care 11 fără forme legale, o persoană care avea contract individual de muncă ce nu a fost transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii, și alte 54 de persoane ale căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal.
Printre deficiențele constatate se mai numără neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă, netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară sau dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat.
Romeo Butnariu a mai spus că și în domeniul sănătății și securității în muncă au fost efectuate 91 controale, în urma cărora s-au aplicat 78 sancţiuni contravenţionale, iar valoarea amenzilor a fost de 26.000 lei. El a spus că principalele probleme și deficiențe semnalate au fost neaplicarea unei metode sigure și corespunzătoare de exploatare minieră de suprafață, neefectuarea supravegherii medicale periodice pentru toți lucrătorii, lipsa mijloacelor colective de protecție pentru prevenirea căderii de la înălțime sau nedesemnarea lucrătorilor pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor.
Pe de altă parte, Romeo Butnariu a declarat că la data de 1 august 2017, în județul Suceava erau 127.210 contracte individuale de muncă active din care 119.084 pe durată nedeterminată și 8.126 pe durată determinată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava