Concert pascal
MOPAN Suceava

Fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, situat pe locul patru pe lista de candidați ai Pro România pentru Parlamentul European, susține că reîntregirea neamului românesc este o datorie a tuturor arătând că eurodeputații Pro România vor construi premisele pentru o reintegrare a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Leancă apreciază că Bucureștiul are responsabilitatea de a avea în raport cu Republica Moldova o politică activă, o politică intensă nu doar la nivel de retorică ci și la nivel de acțiune.

”Perioada de aur a relațiior dintre Chișinău și București a fost tocmai atunci când Victor Ponta a fost prim ministru”

Fostul premier constată că de-am lungul celor 28 de ani de independență a Republicii Moldova retorica de la București a fost una mereu  de dragoste față de Basarabia doar că intensitatea acțiunilor a fost foarte diferită de la guvernare la guvernare. Iurie Leancă a dezvăluit faptul că perioada de aur a relațiilor dintre Chișinău și București a fost atunci când premierul României a fost Victor Ponta, liderul actual al Pro România. ”Am să vă zic o chestie care este o axiomă pentru mine. Perioada de aur a relațiior dintre Chișinău și București a fost tocmai atunci când Victor Ponta a fost prim ministru în 2013, 2014, 2015 prin proiecte comune, prin construcția gazoductului Iași- Ungheni o chestie absolut strategică, prin renovarea a peste 900 de grădinițe din banii donați cu generozitate de guvernul Ponta în numele poporului român. SMURD a trecut Prutul și a salvat sute și mii de vieți omenești, autobuze școlare au fost donate de Victor Ponta, de Mihai Tudose și nimeni altcineva nu a mai făcut acest lucru. Asta ne-a ajutat pe noi să schimbăm anumite realități, să îmbunătățim condițiile de viață ale moldovenilor dar și a permis schimbarea spre bine a imaginii României. Toate sondajele care s-au făcut în Republica Moldova arată că atitudinea cea mai pozitivă față de România a ajuns la cota de 85%  tocmai în 2014. Aceste investiții sunt nu doar în interesul Republicii Moldova, nu doar în interesul românilor din Basarabia ci în mod special în interesul României”, a declarat Leancă.

”Doar Pro România are un proiect de țară nu până la Prut ci până la Nistru”

El subliniat că este singurul politician de la Chișinău care ocupă un loc pe lista de candidați a unui partid din România subliniind că plasarea sa pe un loc eligibil pe lista Pro România la propunerea lui Victor Ponta ”reprezintă un gest în raport cu Republica Moldova nu în raport cu persoana mea, e un gest simbolic de a angaja Republica Moldova în acest proiect de țară, de o Românie modernă, o Românie europeană”. ”La Bruxelles voi pleda pentru o imagine pozitivă a României, voi pleda pentru aceea ca deputații români indiferent de culoarea politică  pe interes de subiect național ca de exemplu relația cu Republica Moldova să voteze la unison și nu funcție de afilierea politică. Voi fi de partea tuturor românilor dar în mod special de partea Moldovei reîntregite și voi fi pentru reluarea mai multor proiecte. Autostrada Unirii trebuie să meargă nu doar până la Ungheni ci până la Chișinău. Avem nevoie de poduri peste Prut. Îmi este rușine că nu am reușit să refacem măcar un pod din cele care au existat până la al doilea război mondial. Sunt  sigur că eurodeputații Pro România vor construi premisele pentru o reintegrare a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Doar Pro România are un proiect de țară nu până la Prut ci până la Nistru”, a încheiat Iurie Leancă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava