MOPAN Suceava

Luna august este luna festivalurilor și o mare parte se derulează și cu finanțare prin intermediul Ministerului Culturii sau a instituțiilor din subordinea acestuia. Mai mult, săptămâna aceasta vom regăsi în muzeele din toată țara, o serie de evenimente aparte, care se adresează publicului de toate vârstele.

  • IAȘI: Festivalul „Serile Filmului Românesc” și-a deschis porțile la data de 11 august și se derulează până duminică, 15 august. Cinefilii sunt așteptați să urmărească producții recente sau din cinemateca de aur, dar și să viziteze expoziții dedicate marilor actori Draga Olteanu Matei, Amza Pellea și Rodica Mandache. În cadrul Secțiunilor festivalului, sunt prezentate, ca în fiecare an, filme din diferite perioade ale cinematografiei românești, precum și filme noi, filme de debut sau scurtmetraje. Difuzarea producțiilor românești se face alături de actori, regizori, scenariști și critici de film în cadrul proiecției, acesta fiind conceptul festivalului.

SFR (Serile Filmului Românesc) este un festival din 2010, la inițiativa Asociației Studenților Jurnaliști din Iași, organizat din 2018, de Asociația ARTIS. Festivalul are un profil unic și reușește, de-a lungul anilor, să transforme capitala Moldovei într-un pol al cinematografiei românești.

Programul festivalului poate fi accesat aici: https://festivalsfr.ro/program-sfr-12/

  • SFÂNTU GHEORGHE (Delta Dunării): Până la data 15 august suntem așteptați Festivalul Independent ANONIMUL.

Programul festivalului este disponibil aici: http://www.festival-anonimul.ro/

  • ALEXANDRIA: Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis este o sărbătoare dedicată trupelor de teatru de adolescenți, o săptămână de inspirație culturală în Alexandria și comunitățile din care fac parte adolescenții, care se desfășoară până duminică, 15 august.

Ideo Ideis este un festival de teatru și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Cele 9 trupe selectate și orașele în care Ideo Ideis ajunge în 2021 sunt: 3,14 – Buzău, A.C.T. – Bacău, ALTER EGO – Alexandria, AMPRENTE – Brașov, ART ATTACK – Sibiu, DRAMA CLUB – Botoșani, PRAF DE STELE – Constanța, SILVER – Baia Mare și VICTORY OF ART, București.

Programul se găsește în acest link: https://www.ideoideis.ro/festivalul

  • IAȘI: Institutul Național al Patrimoniului desfășoară în perioada 9-22 august Școala de vară INP, dedicată cercetării ruinelor recente de la Conacul Cantacuzino-Pașcanu de la Ceplenița, Județul Iași.

Mai multe detalii de la deschiderea Școlii de vară, aici: https://bit.ly/2VMbIol

  • BUCUREȘTI: 15 august, ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, ne așteaptă la Teatrul de vară Mihai Eminescu din București, pentru o seară memorabilă, cu un repertoriu emoționant dedicat Sfintei Maria, în Evenimentul Extraordinar „Ave Maria”.

Invitați speciali – Ansamblul de percuție Young Beats – Cantus Mundi, fondat și coordonat de Zoli TOTH. Biletele la eveniment sunt disponibile pe Bilete.ro la https://s9.ro/1gen

  • BUCUREȘTI: Teatrul Național București „I. L. Caragiale” ne invită în luna august la AMFITEATRU TNB, deasupra Teatrului Național, singura scenă din România construită în aer liber, aflată în incinta unui teatru, prevăzută cu dotări profesioniste moderne.

Săptămâna următoare vom putea urmări:

  1. Vineri, 13 august, ora 21:00: „Dineu cu vecinii de sus” (film)
  2. Sâmbătă, 14 august, ora 21:00: „Noaptea regilor” (film)
  3. Duminică, 15 august, ora 21:00: „Vara lui ’85” (film)
  4. Marți, 17 august, ora 20:30: Spectacolul „3 surori”, de A.P.Cehov, în regia Peter Kerek.
  5. Miercuri, 18 august, ora 20:30: Eine kleine Nachtmusik – Teatru Coregrafic, Un spectacol de Gigi Căciuleanu.
  6. Joi, 19 august, ora 20:30: „Proof” de David Auburn; Traducerea: Anna Maria Popa și Costin Manoliu; Regia: Andrei si Andreea Grosu.

Programul lunii august: https://www.tnb.ro/ro/calendar?year=2021&month=8

În Sala Mare (spectacole cu sala închiriată), la data de 16 august, vom putea urmări spectacolul „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, regia Gelu Colceag.

  • CRAIOVA: Teatrul Național „Marin Sorescu” ne aduce miercuri, 18 august, și joi, 19 august, de la ora 21:00, spectacolul „Face to Face” de Peter Quilter, regia Adrian Andone. În perioada 18.08.2021-19.09.2021 teatrul craiovean ne invită la Stagiunea Estivală, ce va avea loc și anul acesta în spațiul liber denumit Grădina TNC.
  • CLUJ: Opera Națională Română din Cluj-Napoca ne invită la Festivalul Opera Aperta, ce se derulează între 6 august și 3 septembrie, atât în Sala Mare a Operei, cât și în Piața Unirii. Săptămâna aceasta suntem invitați în Sala Mare a Operei, miercuri, 18 august 2021, ora 19:00 la spectacolul DISNEY MEDLEY, care ne va purta pe tărâmul magic al basmelor, prin partituri care rămân la fel de fermecătoare la orice vârstă, din: Frumoasa și Bestia, Albă ca Zăpada, Pinocchio, Doamna și Vagabondul, Cenușăreasa, 101 Dalmațieni și Mary Poppins.

Bilete: https://www.bilete.ro/disney-medley/

  • CLUJ: În programul estival al Operei Maghiare din Cluj-Napoca avem incluse:

– 15 august, ora 19:00 – Pietro Mascagni: Cavalleria rusticana / Spectacol de operă într-un act.

https://operamaghiara.ro/spectacole/gala-de-opereta/202108081900

– 17 august, ora 19:00 – Sissi, a magyar királyné – Operett

https://operamaghiara.ro/spectacole/sissi-a-magyar-kiralyne/202108171900

  • TÂRGU-JIU: Muzeul Național „Constantin Brâncuși” organizează mai multe expoziții, de grafică, fotografie, grafică digitală, experiment artistic – pictură, precum și un atelier de olărit, în cadrul celei de-a III-a ediții a Festivalului de Artă Urbană – StradArt (9-15 august).

Toate expozițiile rămân pe simeze până la data de 15 august, iar pe tot parcursul celor 6 zile, un meșter popular olar va organiza ateliere de olărit – ceramică – în curtea muzeului (2-3 ore/zi).

Experimentul artistic, gen performance, se va desfășura pe întreaga perioadă a evenimentului, în urma acestuia rezultând 8 lucrări de pictură realizate pe panouri de dimensiuni mari (2500 cm / 1250 cm), amplasate în curtea muzeului.

Expozițiile și activitățile care se desfășoară în cadrul evenimentului:

  1. Expoziție „40 de schițe grafice – cu zmei” – care cuprinde 40 de lucrări de grafică semnată de artistul Cătălin Negrea;
  2. Expoziție de fotografie  – „Imortalizări suspendate” – Adrian Urbanek;
  3. Expoziție de artă digitală – „Mythology of the future” – Cătălin Alexandrescu;
  4. Atelier olărit „Mâini de lut” – Ion Retezeanu – meșter popular;

5 „Borderland” – experiment realizat de elevi ai Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”.

  • Muzeul Național George Enescu aniversează 140 de ani de la nașterea compozitorului, printr-o serie de evenimente ce se derulează la sediile instituției și online, pe site-ul muzeului, www.georgeenescu.ro și pe contul de Facebook.

Săptămâna ce urmează include:

– 16 august și 17 august, muzeul va fi deschis pentru public, în mod excepțional, în programul de vizitare 10:00 – 17:00.

La București, în Palatul Cantacuzino, publicul vizitator este așteptat cu două expoziții temporare, Enescu 140 și Enescu văzut de artiști – expoziție de grafică din colecția muzeului

https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/5536139/enescu-visto-dagli-artisti).

– 19 august

București, ora 18:00, în Aula Palatului Cantacuzino, recital al violoniștilor Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați la pian de Clementina Ristea-Ciucu. Vor fi cântate vioara Guarneri del Gesu – Catedrala (1731), și vioara Paul Kaul (1935), făurită de lutierul francez special pentru George Enescu.

Sinaia, ora 17:00, la Casa memorială „George Enescu”, recital Dan Cavassi (violoncel ) și Andrei Tănăsescu (pian).

Tescani, la ora 18:00, recital cameral de excepție, susținut de către pianista Alina Pavalache, soprana Ramona Păun-Mardare, laureată a Concursului internațional de canto „Georges Enesco” Paris, Marcian David – vioară, și tenorul Ciprian Mardare.

– 7-17 august: Rezidența Tescani: proiect inițiat de artistul vizual Ovidiu Ungureanu, împreună cu instituții de cultură partenere – Tabără internațională de creație – pictură, sculptură, grafică, multimedia.

https://www.georgeenescu.ro/evenimente_doc_1864_rezidenta-tescani_pg_0.htm

– 12 – 20 august: Concurs Enescu 140: Doritorii trebuie să răspundă corect la întrebarea din formularul de concurs (https://forms.gle/k65afep1LbaG5FrZ9) și pot câștiga prin tragerea la sorți din data de 21 august 2021 cartea BERNARD GAVOTY – Amintirile lui George Enescu (https://bit.ly/3iCuXd3).

– 19 – 29 august: TESCANI 45 – Tabără de arte plastice

Cel mai longeviv și consecvent atelier de creație, Tabăra de pictură de la Tescani, a ajuns la ediția cu numărul 45. Invitații din acest an sunt Ilie Boca, inițiatorul acesteia, și pictorii ce-și leagă numele de istoricul acestuia, Mihai Sârbulescu (membru al grupului Prolog), Tudor Marinescu, Ioana Panaitescu, Marcel Lupșe, Ion Mihalache și artistul vizual Ovidiu Ungureanu.

– 20 august, ora 12:00, la Sinaia, vila Luminiș, concert susținut de Andrei Mihai Radu (vioară), Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu (pian la 4 mâini), în cadrul Proiectului RĂDĂCINI (parteneriat KlavierArt, finanțare AFCN). Turneul este continuat la data de 21 august, ora 17:00, la Tescani.

Concomitent cu spectacolele, publicul poate viziona și expoziția „Enescu 140 – Rădăcini”.

Pe site-ul muzeului este prezentată expoziția „Viața și activitatea artistică a lui George Enescu”, care oferă o privire de ansamblu asupra devenirii marelui muzician român.

https://www.georgeenescu.ro/expozitii-online_doc_1865_enescu-140-viata-si-activitatea-artistica-a-lui-george-enescu_pg_0.htm

  • BUCUREȘTI: Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi ne invită să vizităm expoziţia temporară „Donații Recente. Hărți și planuri ale regiunilor românești.”, deschisă în perioada 5 august – 19 septembrie 2021. Expoziţia aduce în atenția publicului o serie de obiecte de patrimoniu care s-au alăturat colecției muzeului în ultimii ani: „Donația Ruxandra Bratu”, „Donația Zaharia Gheorghe”, „Donația arh. Lucia Stoica – din colecția Zach C. Panțu” și „Donația Vasile Ștefănescu”.

Vom putea vedea hărți și planuri ale regiunilor românești de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Tematicile sunt dintre cele mai diverse: de la o hartă hidrografică a Deltei Dunării, la o hartă a căilor ferate, hărți militare, hărți topografice și mai multe hărți „pentru uzul școalelor”. Expunerea este completată de o serie de obiecte ce au aparținut cartografului Vasile Ștefănescu (1914 – 1976): instrumente de lucru, documente, fotografii, care prezintă publicului aspecte neștiute ale meseriei de cartograf.

https://www.muzeulhartilor.ro/event-item/donatii-recente-harti-si-planuri-ale-regiunilor-romanesti/

  • BUCUREȘTI: Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” ne invită la Expoziția „Arta cămășii cu altiță”, până la data de 24 august 2021, de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00, Sala H H Stahl – Kiseleff 30.

Organizată în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova în România și cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, Republica Moldova, aceasta prezintă costume populare din colecțiile celor două muzee partenere și își dorește să promoveze dosarul „Arta cămăşii cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova”, cu scopul înscrierii lui în Lista Patrimoniului Mondial Imaterial UNESCO.

Piesă principală a costumului tradiţional, cămaşa însoţeşte omul în toate ipostazele existenţei sale. La arat şi semănat, la seceriș şi pescuit, chiar şi în exploatările miniere, la biserică şi petreceri, la colindat şi nedei, la nunţi şi înmormântări, cămaşa are nenumărate funcții. Simbolurile primordiale ale umanităţii, exprimate prin rigoarea formelor geometrice – linie, cerc, romb, pătrat, spirală, cruce – ne vorbesc despre soare şi stele, despre pământ şi apă, despre etapele existenţei umane şi despre universul spiritual al unui popor aflat într-un permanent dialog cu mediul înconjurător şi divinitate. Din simbolistica ornamenticii costumului popular aflăm despre ocupaţiile locuitorilor, despre păsări şi animale, despre flori şi plante, despre dansurile oamenilor, despre opţiunile şi credinţele fiecărei generaţii. Prin compoziţiile şi motivele decorative folosite la împodobirea cămăşilor, catrinţelor, fotelor, maramelor, cepselor, conciurilor, a pieptarelor, cojoacelor, șubelor, sumanelor şi mantalelor, costumul devine o fascinantă concretizare vizuală a cosmogoniei şi mitologiei româneşti.

Detalii: https://muzeul-satului.ro/events/expozitia-arta-camasii-cu-altita/

  • Până la data 31 august, poate fi vizitată micro-expoziția Portret Dimitrie Gusti, în holul Clădirii Administrative (Șos. Kiseleff nr. 30), care își propune să prezinte vizitatorilor fotografii, cărți poștale, precum și manuscrise semnate de fondatorul „muzeului în aer liber”, sociologul român Dimitrie Gusti, documente păstrate în arhiva Muzeului Național al Literaturii Române.

Detalii: https://muzeul-satului.ro/events/portret-dimitrie-gusti/

  • BUCUREȘTI: Muzeul Național al Țăranului Român ne așteaptă să vizităm:

– Expoziție personală de pictură Gheorghe I. Anghel, până la data de 5 septembrie 2021, Sala Irina Nicolau

Expoziția de față propune o incursiune în lumea lui Anghel, o interpretare a mitologiei, explorată dintotdeauna de pictor, reprezentând refugiul său într-o perioadă în care arta era aspru cenzurată.

https://fb.me/e/2lw2DaGGz

– Ballad of Escape, până la data de 5 octombrie 2021, Sala MNȚRplusC

MNȚRplusC propune un program integral de artă video sub forma unui comentariu asupra corporalității, a terapiei ca metodă de rezistență și a medierii între corp și spirit.

https://fb.me/e/2vBJMMQxA

– Expoziție Eugen Raportoru // Răpirea din Serai. Iconografii casnice și noul val contextual, până la data de 5 septembrie 2021, Sala Tancred Bănățeanu

Explorând, mai nou, mediul instalației pe lângă cel al picturii, datorită căreia este cunoscut publicului larg, Eugen Raportoru ne invită să pătrundem într-un spațiu imersiv pornind de la tema carpetei, un simbol cultural asociat universului kitsch, dar căruia artistul îi conferă valențe noi, prin transpunerea subiectelor carpetelor de largă utilitate, până în anii ’90, în pictură pe pânză.

https://fb.me/e/Rf8fMSD4

– Școala de-Acasă Hundorf 2021 este un program anual de rezidenţe artistice şi întâlniri formatoare destinat tinerilor artişti aflaţi la început de carieră.

Laboratorul Rezidențe de Arhivă este realizat în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român și se derulează în luna august. Curatorii și cercetătorii de la Arhiva de Imagine MȚR se întâlnesc cu artiștii selectați în program, într-un dialog deschis, activ, orientat spre schimbul de experiență și de priviri.

https://www.facebook.com/acasala0hundorf

  • SIBIU: La Muzeul Național Brukenthal sunt în desfășurare următoarele expoziții:

Expoziția „Life & Art”, colecția Oprea Carabulea, rămâne deschisă toată luna august. Locul de desfășurare: Sala Multimedia, Casa Albastră, Piața Mare nr. 5, organizatori fiind Muzeul Național Brukenthal, Carabulea Gallery, Asociația Culturală Octavian Smigelschi.

Detalii: https://www.facebook.com/brukenthalnationalmuseum/photos/a.550109695021634/4623526207679942/

– Până la data de 29 august se derulează „Duplex expozițional: Bruno Maria Brad: Monumental – Drawing inside and out” – Cabinetul de Cartografie, Piaţa Mare, Nr. 4, Sibiu și Muzeul de Artă Contemporană, Str. Tribunei, Nr. 6.

– Până la sfârșitul lunii august, „3 secole Brukenthal, Arta europeană 1500-1800, colecția av. George Șerban” – Cabinetul de Stampe, Muzeul Național Brukenthal, Piața Mare, nr. 4.

  • IAȘI: Complexul Muzeal Național „Moldova” ne invită luna aceasta la Expoziția de pictură, acuarelă, desen, obiect „George Mircea: Pe altarele unei alte memorii”, din cadrul Muzeului de Artă

Proiectul expozițional încearcă să surprindă felul în care tânărul pictor sondează formele cu valoare eternă și care, dincolo de curba timpului, în memoria altarelor, vor stabili pentru el, planul sensurilor și linia înălțimilor.

https://palatulculturii.ro/expozitii-si-evenimente/expoziia-de-pictur-acuarel-desen-obiect-pe-altarele-unei-alte-memorii-a-pictorului-i-profesorului-george-mircea-659

  • În cadrul Programului RO-CULTURA, implementat de Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, suntem așteptați la:

MANGALIA:

– Vineri, 13 august, Proiecție de film – Love Building, Grădina Culturală Callatis. Regizorul Iulia Rugină vine pentru a discuta despre filmul ,,Love Building” – o comedie dramatică, a cărei acțiune are loc într-o tabără menită să „repare” relații de cuplu ajunse într-un moment critic.

https://www.ro-cultura.ro/calendar-online/proiectie-de-film–love-building

– Sâmbătă, 14 august, ora 18:00: FERICIRE ARBITRARĂ, Grădina Culturală Callatis – Expoziție foto Alina Pasăre: Pentru că uneori a fi fericit este o alegere, cum ne spune artista, expoziția ne va arăta o colecție de momente unice trăite prin obiectiv în ultimii trei ani. Expoziția va fi compusă din două segmente: ,,Frumusețea văzută de aproape” și ,,Orizonturi schimbătoare”.

Detalii: https://www.ro-cultura.ro/calendar-online/fericire-arbitrara–expozitie-foto-alina-pasare

SIBIU:

Muzeul ASTRA ne invită sâmbătă, 14 august, la:

  • Atelier de preparate ca la stână, care ne va introduce, prin sațietatea preparatelor, în atmosfera stânelor de altădată la care, în aerul tare de munte, oaspeții erau întâmpinați cu preparatul cel mai valoros din rodul muncii ciobanilor: brânza de munte.

Detalii: https://www.ro-cultura.ro/calendar-online/atelier-de-preparate-ca-la-stana

  • Nunta ciobănească de la Rășinari: Comunitatea din Rășinari, în jur de 40 de persoane cu vârste cuprinse între 12 și 70 de ani, își prezintă tradițiile de nuntă în cadrul unei reconstituiri în muzeu. Nunta este modalitatea prin care se prezintă credințele, obiceiurile și superstițiile acestei comunități, de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Dertalii: https://www.ro-cultura.ro/calendar-online/nunta-ciobaneasca-de-la-rasinari

BUCUREȘTI:

EXPO_03_VERNACULAR Selecție din Colecția de imagini Mihai Oroveanu, care rămâne deschisă până la data de 28 noiembrie, la Palatul Universul de pe strada Brezoianu.

https://www.ro-cultura.ro/calendar-online/expo_03_vernacular-selectie-din-colectia-de-imagini-mihai-oroveanu

  • Administrația Fondului Cultural Național asigură cofinanțare pentru o serie de proiecte ce se vor desfășura în diferite orașe ale țării, astfel:

Generații – Moștenirea Tăcută – spectacol de teatru: Proiectul „Generații-Moștenirea Tăcută” propune utilizarea teatrului ca mediu intrinsec de anulare a barierei dintre generații prin valorizarea procesului de împărtășire a poveștilor (despre „figurile legendare” dintr-o familie/comunitate) și a experiențelor cu valoare identitară, care pot insufla sentimentul de apartenență pentru generații diferite de oameni.

Săptămâna aceasta, turneul include

Constanța: 14 August – ArtGema Pub, ora 18:00;

Babadag: 18 August – Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân, ora 20:30.

Ateliere de scriere intuitivă și Seri de Lectură – Generații la Povești

Asociația Delazero ne așteaptă la o serie de ateliere de scriere intuitivă și spus povești pentru adolescenți și adulții din viața lor. Din cadrul proiectul face parte și spectacolul de teatru „Generații-Moștenirea Tăcută”.

Pentru detalii și rezervări: https://fb.me/e/UgY5OxYH

Atelierele sunt gratuite și vor avea loc săptămâna viitoare, astfel:

Constanța: Ateliere: 15-16 August – Mondim Pub, ora 10.00-13.00;

Seara de Lectură „Generații la Povești”: 16 August – Mondim Pub, ora 18:00;

Babadag: Ateliere: 19-20 August – Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân, ora 10.00-13.00;

Seara de Lectură „Generații la Povești”: 20 August – Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân, ora 19.00.

Celula Creativă își continuă traiectoria și ajunge:

Miercuri, 11 august: Jimbolia / Vineri, 13 august: Reșița

Turneul „Celula Creativă – Despre libertate în absența libertății. Suferință și creativitate în temnițele comuniste”, este un spectacol despre „evadări” memorabile din Gulagul comunist, organizat de asociația SEMN.

https://www.facebook.com/artistgroup.semn/?ref=page_internal

– 30 iulie – 1 octombrie: 2030.RO

Bogdan Coșa, Diana Bădica, Lavinia Braniște, Mihai Duțescu, Matei Florian, Ana Irina Lupu, Ana Maria Sandu, Adrian Schiop, Bogdan Alexandru Stănescu și Elena Vlădăreanu sunt autorii celor zece texte de proză scurtă care fac obiectul unui podcast coordonat de Robert Bălan. „România 2030” este un proiect coordonat de Asociația Art No More si co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Episoadele proiectului se regăsesc aici: https://shows.acast.com/2030ro/episodes

– BUCUREȘTI: Până la data de 2 septembrie, la Muzeul Național Cotroceni, poate fi vizitată expoziția „Back-up – Valorificarea arhivei istorice a Comisiunii Monumentelor Istorice”.

Cele 13 panouri expoziționale prezintă importante documente și fotografii din arhiva Comisiunii Monumentelor Istorice, preşedinţii Comisiunii Monumentelor Istorice în perioada (1892-1948) şi membrii marcanţi ai acesteia.

Toate proiectele AFCN pot fi accesate în acest link: https://us10.campaign-archive.com/?u=aaf05a328015060d24a914ad1&id=5a9c775143

  • BUCUREȘTI: Centrul Național al Dansului București devine vara aceasta un spațiu de întâlnire în care diferențele de vârstă, statut social, pregătire, cunoștințe și experiență sunt suspendate, iar dansul devine liantul care își propune să aducă laolaltă oameni foarte diferiți. CNDB lansează „Dansuri de curte”, un proiect în care curtea din Bd. Mărășești 80-82 va fi amenajată pentru a găzdui peste 40 de artiști care îți vor propune evenimente din zona dansului contemporan și a performance-ului, muzică live, arte vizuale și poezie
  • 14 august, ora 18:00 – Perspective în mișcare: atelier, performance, improvizație, discuție, Sala CNDB „Stere Popescu”

Program activitati:

Atelier de improvizație prin mișcare și dans (60’-80’)

Prezentarea unui moment performativ de compoziție prin improvizație cu cinci dansatori și un muzician (30’)

Structură de improvizație de grup (30’)

Discuție de final (30’)

https://cndb.ro/events/perspective-in-miscare-atelier-performance-improvizatie-discutie/?calendar=true

  • 15 august, ora 10:00: Delazero la Dans (intrarea liberă)

Programul activităților:

10 -11:30 | Atelier pentru copii 8-12 ani cu Camelia Neagoe si Filip Stoica (în interior / cu intervenții în curte, dacă nu e cald afara) – max. 10 participanți;

10:00 -11:30 – Atelier pentru copii cu vârsta între 8-12 ani coordonat de artista Camelia Neagoe;

18:00-19:30 – Atelier pentru adulți coordonat de artistele Mariana Gavriciuc și Simona Dabija;

20:00-21:00 –  joc interactiv (powered by Playstation și coregrafii invitați).

https://cndb.ro/events/delazero-la-dans/?calendar=true

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava