MOPAN Suceava

Jean Paul Gaultier a ştiut că vrea să devină designer de când avea nouă ani, după ce a urmărit un show împreună cu rudele sale, notează contactmusic.com.

Faimosul creator de modă, în vârstă de 65 de ani – care şi-a lansat prima linie de haine în 1976 – a mărturisit că, după ce a urmărit un show de cabaret, pe când era copil, şi-a dat seama că vrea să devină designer, să creeze piese de îmbrăcăminte extravagante. Creaţiile sale au fost însă luate în râs de profesorii de la şcoala sa.

Jean Paul Gaultier a povestit pentru WWD, conform sursei citate: „Ştiţi cum a început totul pentru mine? Pe când eram copil, mergeam foarte des la bunica mea acasă – Meme Garabe – şi mă lăsa să mă uit la TV la orice. Îmi amintesc o noapte, aveam nouă ani, şi la TV era premiera Folies Bergere. Era totul în alb şi negru, iar pe vremea respectivă era un singur canal de telviziune care putea fi urmărit. (…) Am fost fascinat, mi s-a părut totul extrem de frumos (show-ul). În acea noapte i-am pus ursuleţului meu, Nana, nişte pene, apoi, ziua următoare, în timpul orelor de la şcoală, am început să visez şi să schiţez dansatoare în diferite costumaţii, dar o profesoară m-a văzut. M-a ridicat în picioare, mi-a dat peste degete cu o riglă, m-a pus să urc pe o platformă şi mi-a lipit de spate, cu ace de siguranţă, schiţa. Pentru a mă umili, m-a pus să fac un tur al clasei, doar că efectul a fost unul opus. Copiii zâmbeau şi râdeau şi mă rugau să le fac şi lor schiţe. În acel moment am realizat, eu, copilul care a fost mereu respins pentru că nu era bun la fotbal, că am găsit cheia pentru a fi plăcut – schiţele. După această poveste, m-am dus să văd toate producţiile şi piesele de operetă din Paris; toate aceste lucruri de la TV m-au făcut să mă îndrăgostesc de această idee de show, de spectacol.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

ContactMusic.com
Contactmusic.com is an entertainment website focusing on the best from the worlds of music, film, games and celebrity.

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava