MOPAN Suceava

José Mourinho – unul dintre cei mai de succes manageri de fotbal din lume și ambasadorul de brand al casei de brokeraj XTB împărtășește detalii despre mentalitatea de câștigător și cum să faci față presiunii și provocărilor.Împreună cu conținutul educațional și de analiză bursieră, aceste informații alcătuiesc un nou curs XTB dedicat investitorilor, numit José Mourinho Mindset Course (disponibil AICI.)

Apreciat pentru abilitatea sa de a aborda situațiile neașteptate cu istețime și în mod cumpătat, José Mourinho detaliază în noul curs câteva dintre secretele care l-au ajutat să devină unul dintre cei mai de succes manageri de fotbal din istorie.

Renumit pentru atitudinea fermă și neclintită în fața situațiilor dificile, de două ori câștigător al Ligii Campionilor și câștigător a 3 sezoane în Premier League, José Mourinho este în mod incontestabil unul dintre cei mai de succes manageri de fotbal din toate timpurile, care acționează cu maximă eficiență mai ales atunci când miza este mare.De-a lungul carierei sale de succes, José a antrenat unele dintre cele mai mari nume și ego-uri din lumea sportului și a fost confruntat cu alegeri solicitante la fiecare pas.

La bursă, tensiunea e la fel de mare ca pe terenul de fotbal

Sfaturile lui José Mourinho sunt relevante nu doar pentru lumea fotbalului, ci pot fi aplicate și în viața de zi cu zi a unui investitor, datorită similarităților dintre cele două lumi.Irina Cristescu, Directorul General XTB România, explică acest lucru:„Când José Mourinho a devenit ambasadorul XTB, nu am vrut doar să ne asociem cu o figură sportivă de renume mondial, ci să accesăm și să folosim experiența sa vastă ca manager de fotbal pentru a aduce plus valoare clienților noștri. De fapt, numeroasele provocări cu care este confruntat în activitatea sa de gestionare a unei echipe de fotbal sunt destul de similare cu cele pe care trebuie să le abordeze un investitor. Acesta este motivul pentru care suntem parteneri cu José în crearea acestui curs special, având la bază abordarea sa și mentalitatea de câștigător care credem că vor putea fi de ajutor pentru fiecare investitor.”

Tactici esențiale pentru eficientizarea activității, dar și pentru dezvoltarea personală

José Mourinho Mindset Course va deveni o parte specială din XTB Trading Academy – unul dintre cele mai importante cursuri de educație financiară din industrie. Acesta este alcătuit din trei părți, care abordează cele mai mari provocări ale unui investitor:

  • Cum faci față stresului
  • Cum te pregătești pentru succes
  • Cum îți controlezi emoțiile

Fiecare parte include o introducere în analiză bursieră și conținut educațional îmbogățit cu sfaturile personale ale lui José Mourinho care împărtășește abordarea sa privind subiectele menționate, dovedind astfel asemănarea dintre lumea fotbalului și cea a investițiilor.

Interviu exclusiv cu José Mourinho

În timpul pregătirii cursului, José Mourinho a acordat un interviu exclusiv pentru XTB, discutând despre abordarea sa privind procesul de luare a deciziilor, modalitatea de a aborda situațiile stresante și de a face față provocărilor.

  1. 1. Recent ați hotărât să vă întoarceți în Italia, după 11 ani, și să deveniți managerul AS Roma. Care este tactica de pregătire pe care o folosiți pentru a lua decizii importante?

Atunci când știu că trebuie să iau decizii importante, mă asigur înainte de toate că am acces la informațiile de care am nevoie. Aceasta este principala „tactică” pe care o folosesc pentru că ar fi imposibil să iau decizii fără să știu toate detaliile și fără să acord timp pentru a le înțelege.

  1. 2. Stresul a devenit parte din jobul fiecărui manager de fotbal. Ce sfat ați da cuiva care se confruntă cu o situație neașteptată?

Totul se rezumă la pregătire. Este important să fii întotdeauna pregătit pentru toate posibilitățile pentru că, astfel, te vei putea adapta cu ușurință la situațiile care implică multă presiune întrucât te vei putea baza pe pregătirea pe care o ai deja.

  1. 3. Menținerea calmului în anumite situații reprezintă, poate, una dintre cele mai mari provocări pentru un investitor. Cum vă administrați emoțiile într-o situație stresantă?

Odată cu sunetul fluierului, mă concentrez doar pe meci și pe momentele respective. Nu mă mai gândesc la mine sau la emoțiile mele; mă gândesc la ceea ce este în fața mea și la ce trebuie făcut pentru a mă adapta la situația pe care o trăiesc în momentul respectiv.

  1. 4. Atât în investiții sau fotbal, cât și în viața de zi cu zi, planurile nu merg exact așa cum le trasăm. Ce sfaturi puteți oferi cuiva care se confruntă cu o situație care nu a mers conform planului?

Cred că este vorba despre pregătire; atunci când te pregătești pentru toate situațiile posibile ai o putere mai mare de adaptare și, de asemenea, elimini elementul surpriză. Când eram la Porto, i-am spus echipei că mă aștept să jucăm împotriva lui United, cea mai grea echipă din extragere – am nimerit împotriva lui United, dar am fost pregătiți, a fost așa cum ne așteptam și nu ne-am îngrijorat cu privire la această provocare.

  1. 5. La XTB noi credem că educația și deschiderea de a învăța de la alții este una dintre cheile succesului. Cât de important este să te înconjori de oamenii potriviți?

Este incredibil de important să te înconjori de oamenii potriviți și mă bazez foarte mult pe echipa mea. Echipele din zilele noastre sunt atât de mari și există atât de multe sarcini pentru un manager încât trebuie să știi că poți menține standardele de calitate chiar și atunci când nu ești acolo. De asemenea, trebuie să simți că ai parte de provocări și în același timp de sprijin în procesul de luare a deciziilor cheie pentru echipă.

Interviul complet al lui José Mourinho care ne-a ajutat să creăm José Mourinho Mindset Course este disponibil AICI.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava