MOPAN Suceava

Unul dintre cei mai buni jucători ai liniei de 9 metri a echipei sucevene de handbal, Gabriel Burlacu, nu a avut parte de o vacanţă prea lungă după terminarea campionatului. Astfel, la încheierea jocurilor din competiţia internă, interul şi pivotul sucevean a fost convocat din nou la lotul naţional de seniori al României, asta după un prim cantonament făcut cu spaniolul Xavi Pascual în luna octombrie a anului trecut.

Gabi Burlacu a fost plecat cu naţionala României în Spania, în perioada 18-23 decembrie, la Barcelona, acolo unde activează antrenorul României la echipa sa de club. Handbalistul Universităţii a avut parte de un program de pregătire destul de complex, cu câte două antrenamente pe zi. Din păcate, pe final s-a accidentat şi a făcut o întindere musculară la piciorul stâng şi n-a putut să participe la turneul de pregătire pe care naţionala l-a avut în Elveţia, deşi era trecut în lotul ales de antrenorul spaniol pentru cele trei partide test, de la finalul anului trecut.

România a câştigat primul meci, cu Elveţia, cu scorul de 32–28, iar mai apoi, în cadrul turneului Yellow Cup a pierdut în faţa Rusiei, scor 18–25, după ce la pauză era 10–13, şi a câştigat disputa cu naţionala Serbiei cu scorul de 28–21, la pauză românii conducând cu 15–13.

Gabriel Burlacu a revenit la antrenamentele echipei Universitatea Suceava, cu care va continua lupta pentru menţinerea în Liga Naţională.

Alţi doi jucători ai Universităţii Suceava, portarul Ciprian Bobeică şi pivotul Bogdan Baican, au fost convocaţi în lotul lărgit al României şi se află în cantonament la Călăraşi, acolo unde spaniolul Xavi Pascual a chemat mai mulţi jucători tineri, ce au confirmat la echipele de club, aşa cum a făcut şi-n cantonamentul de la Barcelona. Portarul Ciprian Bobeică a mai fost la naţională, dar la cea de tineret, în anul 2015, când a participat alături de Gabriel Burlacu la Campionatul Mondial din Brazilia. Pentru pivotul Bogdan Baican este al doilea stagiu de pregătire la naţionala de seniori, după cel la care a participat în luna octombrie, alături de colegul său de semicerc de la Suceava, Gabriel Burlacu.

România va debuta în semifinalele Trofeului Carpaţi de la Călăraşi în compania naţionalei din Bahrain, în cealaltă semifinală urmând să se întâlnească Portugalia şi Tunisia, iar azi vor avea loc cele două finale, în funcţie de rezultatele din prima zi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava