Concert pascal
MOPAN Suceava

Judecătorul Costel Aiftincă este președintele Biroul Electoral Județean pentru alegerile parlamentare de anul acesta. Constituirea BEJ Suceava s-a făcut după ce prin tragere la sorți, președintele Tribunalului Suceava a desemnat pentru a face parte din Biroul Electoral Județean un număr de trei magistrați, respectiv judecătorii Gheorghe Onofreiciuc – Dranca, Oana Pipernea și Costel Aiftincă. Ulterior, dintre aceștia, președintele BEJ Suceava a fost ales judecătorul Costel Aiftincă, locțiitorului acestuia fiind Oana Pipernea. La câteva zile după alegerea președintelui BEJ Suceava, președintele Tribunalului Suceava a procedat la înlocuirea din birou a judecătorului Gheorghe Onofreiciuc – Dranca, cu magistratul Cătălin – Gabriel Musteață. Din Biroul Electoral Județean Suceava pentru alegerile parlamentare va face parte și reprezentantul Autorității Electorale Permanente, Ovidiu Constantin Butnariu.

Potrivit prevederilor legale, următorul pas a fost completarea BEJ Suceava cu reprezentanții partidelor politice și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale care au grup parlamentar propriu în cel puțin una dintre camerele Parlamentului. Până la termenul prevăzut de lege, au fost transmise propuneri din partea PNL, PSD, UNPR (printr-o adresă comună însușită, prin semnătură și stampilă, și de către PMP), ALDE și UDMR. Ca urmare a acestor propuneri, din Biroul Electoral Județean Suceava pentru alegerile parlamentare vor mai face parte viceprimarul Sucevei, Luacian Harșovschi, din partea PNL, Eugen Bogdan Filip – PSD, Dragoș Danubianu – ALDE, Ioan Cozorici – UNPR și Teodor Matei – UDMR.

Pe de altă parte, prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, a declarat în cursul zilei de ieri că instituția pe care o conduce a demarat procedurile de achiziție publică pentru buletinele de vot.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava