Concert pascal
MOPAN Suceava

61,233 de milioane de euro. Acesta este deficitul comercial înregistrat la nivelul județului Suceava În perioada 1 ianuarie-1 octombrie 2015. Aşa indică raportul Direcţiei Judeţene de Statistică dat publicităţii la începutul acestei luni. Potrivit acestuia, în primele nouă luni ale anului trecut societăţile din judeţul Suceava au exportat mărfuri în valoare totală de 310,894  milioane de euro şi au importat mărfuri ce au totalizat 372,127 milioane de euro.

Raportul arată că deficitul comercial al judeţului Suceava s-a adâncit în 2015 faţă de perioada similară a anului 2014 când a fost de 28, 427 milioane de euro. Practic s-a dublat. În primele nouă luni ale anului trecut  gradul de acoperire a importurilor prin exporturi a fost de 83,5%, mai mic cu 8,0 puncte procentuale faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului 2014. Situaţia prezentată de Direcţia Judeţeană de Statistică relevă faptul că exporturile au crescut cu 2,1% în intervalul ianuarie-octombrie 2015 comparativ cu perioada similară a lui 2014. Ponderea la export au deţinut-o următoarele tipuri de produse: produse din lemn,  maşini şi aparate, echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile, materiale textile, mijloace şi materiale de transport , pastă de lemn, hârtie şi carton.

Raportul celor de la Statistică evidenţiază faptul că şi importurile au crescut în primele nouă luni ale anului trecut comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014 dar ceva  mai mult decât exporturile cu  11,8%. S-au importat în special  maşini şi aparate, echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile, produse chimice, materiale plastice, cauciuc, produse din lemn, exclusiv mobilier şi  metale comune.

Județul Suceava, în deficit comercial sever, 8.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava