Concert pascal
MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat vineri că este mulţumit cuantumul sumelor pe care judeţul Suceava le-a primit vineri prin Ordonanţa de Urgenţă pentru rectificarea bugetului de stat adoptată de Guvernul României. Nechifor a spus că pentru Consiliu Judeţean s-a alocat suma de 5,265 milioane de lei, bani care for fi folosiţi pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului – 1,6 milioane de lei, centre pentru adulţi – 1,2 milioane de lei şi învăţământ special – 2,3 milioane de lei. El a adăugat că pentru localităţile sucevene a fost alocată suma de 38,15 milioane de lei, aceştia urmând a fi folosiţi şi pentru învăţământ şi însoţitorii persoanelor cu handicap. Cătălin nechifor a apreciat că aceste fonduri alocate sunt suficiente pentru toate localităţile din judeţ. „În plus pentru localităţile sucevene şi Consiliul Judeţean mai avem o alocare de 45,135 milioane de lei care se vor repartiza prin Finanţele sucevene. Astfel, pentru Consiliul Judeţean cuantumul este de 12,186 milioane de lei, restul fiind alocat prin formula către localităţi”, a mai declarat preşedintele CJ Suceava.

Cătălin Nechifor a declarat că o veste foarte bună pentru judeţ a fost şi alocarea de către Guvern a sumei de 19,5 milioane de lei pentru localităţile sucevene care sunt partenere în proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”, pentru acoperirea datoriilor pe care acestea le au la creditul contractat în vederea implementării proiectului. „Suma este suficientă pentru ca localităţile sucevene să nu aibă dificultăţi financiare. Guvernul acoperă practic acele datorii care erau asumate prin acordul de parteneriat. Toate localităţile primesc sume de bani în aşa fel încât să scape de presiunea financiară. Şi mă simt obligat să mulţumesc Guvernului pentru aceste alocări de sume”, a mai spus Nechifor. El a subliniat că prin această alocare specială pentru judeţul Suceava, Guvernul României a rezolvat problema primăriilor care sunt parte în acest proiect, acoperind integral sumele pe care acestea trebuiau să le plătească anul acesta. „În acest momentu primăriile nu mai au preocupări să găsească singure surse de finanţare, să se împrumute, sau mai rău să rămână cu datorii. Sunt trei categorii de localităţi care au făcut într-un fel sau altul raportarea la obligaţiile contractuale pe care le aveau ei: cei care au plătit din venituri proprii, cei care s-au împrumutat prin fondul de risc sau cei care nu au plătit. Dar majoritatea nu au plătit. Noi i-am îndrumat pe primari să apeleze la fondul de risc, iar cei care au făcut-o îşi primesc acum banii înapoi”, a precizat Nechifor.

El a adăugat că săptămâna viitoare intenţionează să organizeze o întâlnire cu toţi primarii localităţilor partenere în acest proiect „pentru a tranşa odată această problemă, dar fără încălzire politică”, la care să participe şi toţi cei care au fost implicaţi în acest proiect, pentru a da explicaţii legate de ceea ce s-a întâmplat pe parcursul anilor. „Trebuie să tranşăm această problemă pentru că m-am săturat de atâtea subiecte politice, într-un fel sau altul. Hai să tranşăm odată problema asta şi să vedem ce facem. Deocamdată vestea bună este că am adus banii pentru anul acesta, vestea mai puţin bună e că anul viitor trebuie să găsim din nou soluţii”, a mai precizat Nechifor.

Şeful CJ Suceava a mai precizat tot la această ultimă rectificare bugetară la nivel naţional a fost alocată o sumă de 500 de milioane de lei pe care Guvernul o va repartiza în scurt timp pe judeţe, pentru lucrări la drumurile judeţene. Nechifor a arătat că după alocarea sumelor pentru Suceava urmează să fie stabilite priorităţile pentru lucrările pe drumurile judeţene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava