MOPAN Suceava

Până pe 19 aprilie 2019, liceele pot participa la competiția „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, organizată de JA România și Raiffeisen Bank pentru a încuraja includerea educației financiare în curriculumul școlar, utilizând resurse în format digital și interactiv.

Competiția este adresată tuturor liceelor din țară, iar participarea presupune parcurgerea de către elevi a cursului online de educație financiară ABCdar bancar.

Cursul ABCdar bancar este dezvoltat prin intermediul platformei internaţionale LMS JA Inspire și facilitează  o experiență de învățare individualizată – în ritm și cu grad de dificultate propriu. Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa module interactive care facilitează învățarea la clasă sau în afara ei: conținuturi video și teme de documentare, simulări ale proceselor de economisire și quiz-uri.

Liceele pot obține finanțări totale de 3.000 de euro pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.

La ediția pilot, derulată în 2018, au participat peste 5.000 de elevi din 111 licee, iar câștigător a fost desemnat Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț.

Competiția a creat posibilitatea ca sute de elevi să fie implicaţi în activități de educație financiară. Copiii care au participat la acest proiect vor continua procesul de informare și vor deveni adulți care vor lua decizii importante, în cunoștință de cauză. Educația financiară îi va ajuta să anticipeze anumite situații, să investească în mod inteligent, să economisească pentru pensie și, nu în ultimul rând, să crească nivelul de trai al lor și al comunității din care provin. – profesor Daniela Neamţu, director al Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamţ

Competiția face parte din programul de educație financiară „ABCdar bancar”, dezvoltat de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank. Începând cu 2010, peste 48.000 de elevi au beneficiat de programele de educație financiară dezvoltate de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank – compania care a făcut cea mai mare investiție în programele de învățământ primar și liceu, pe o durată de mai mulți ani, devenind un model de sustenabilitate a investițiilor în educație.

Regulamentul competiției și informații suplimentare despre program sunt disponibile pe https://jar.ro/ABCdarBancar.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România (JA România) este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială, financiară, orientare profesională și responsabilitate socială, STEM, sănătate și viață activă. În prezent, 40 de țări din Europa și peste 100 din întreaga lume derulează programele JA. În România, activitățile JA sunt urmate gratuit de un sfert de milion de elevi din peste 1.800 de școli, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și prin susținerea financiară din partea comunității de afaceri. În 2019, Junior Achievement celebrează 100 de ani de existență în lume. Mai multe informații pe: www.jaromania.org

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare clienților: persoane fizice, IMM-uri sau corporații. Banca are o reţea de peste 400 de agenţii în toată ţara, care deservesc aproximativ 2 milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 de IMM-uri și 5.600 de corporaţii.

Raiffeisen Bank susţine anual programe și proiecte de responsabilitate socială corporativă care îmbunătăţesc calitatea vieţii în comunităţile în care este prezentă. În cei 21 de ani de prezență pe piața românească, Raiffeisen Bank a investit peste 20 de milioane de euro în proiecte culturale, educative și comunitare. Rezultatele obţinute și planurile pentru viitor sunt prezentate în Raportul de Sustenabilitate, disponibil pe site-ul web al companiei: https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/responsabilitate-corporativa/rapoarte-anuale-csr/.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava