Concert pascal
MOPAN Suceava

Onoare şi cinste – sunt virtuţile pe care le presupune meseria de poliţist. Odată depus, jurământul de credinţă faţă de ţară şi cetăţeni marchează în mod ireversibil viaţa poliţistului, atât în timpul activităţii cât şi după încetarea raporturilor de serviciu. Viaţa activă pusă în slujba legii îl face pe poliţist să se implice în problemele comunităţii şi să îşi ofere sprijinul în mod necondiţionat.

Uneori gesturile de normalitate trec neobservate într-o societate avidă de senzațional, cuprinsă de tumultul evenimentelor.

Ne evaluăm performanța în baza unor indicatori stricți și cantitativi, dar uităm de puterea și impactul unui cuvânt sau al unui gest de omenie.

Și pentru noi polițiștii, provocarea apropierii de comunitate în scopul deservirii cu profesinalism implică etape distincte în relaționarea cu cetățeanul.

Cetățeanul își dorește și merită un polițist integru, care să respecte deontologia, să performeze în plan profesional, să manifeste disponibilitate față de problemele comunității. Cetățeanul își mai dorește însă de la polițist și să dea dovadă de umanitate și empatie față de probleme sociale și lucruri care uneori exced procedurilor de intervenție rigide.

Din fericire, putem spune cu convingere că Poliția Română are capacitatea și resursa umană necesară pentru a fi în permanență un sprijin real pentru cetățeni în orice situație.

În Săptămâna Mare, trebuie să fim cu toții mai buni și să îi vedem printre noi pe cei care au dat dovadă de spirit civic și omenie.

Astăzi îi evidențiem pe doi colegi ai noștri din Suceava și Fălticeni.

Un tânăr ofițer de poliție aflat în timpul liber a găsit într-un local public din municipiul Suceava un portmoneu căzut în spatele unor scaune. A constatat că în portmoneu se afla suma de 400 de lei dar și câteva înscrisuri. Nu a ezitat să facă un minim de verificări, să pună cap la cap câteva date și în curând a identificat peroprietarul. L-a contactat pe acesta,un tânăr de 23 de ani din Suceava și i-a dat o vestea bună. A doua zi, tânărul a fost invitat la sediul IPJ Suceava de unde și-a recuperat în integralitatea lor bunurile pierdute.

Felicitări pentru disponibilitatea de care a dat dovadă merită și o tânără colegă din Fălticeni care lucrează la un post comunal de poliție și care a fost solicitată la un eveniment. Ulterior, agenta de poliție a înțeles că bătrânețea e o etapă care ne va vulnerabiliza pe toți la un moment dat și a ales să o conducă personal pe o bătrână de 80 de ani la o unitate medicală, aceasta nevând un alt sprijin.

Imaginile cu polițista ajutând bătrâna pe scările instituției au fost surprinse de cetățeni și postate în spațiul public pe rețele de socializare, generând un sentiment de simpatie și siguranță.

Spiritul civic şi parteneriatul comunitate – poliţie reprezintă resurse şi instrumente a căror utilizare garantează o societate mai sigură şi o reacţie eficientă la provocările şi ameninţările din sfera infracţionalităţii.

Colaborarea dintre poliţie şi cetăţeni, comunicarea şi relaţionarea duc la permanentizarea stării de normalitate socială.

Poliţiştii suceveni mulţumesc tuturor celor care aşi asumă un rol activ în viaţa comunităţii şi colaborează prin toate modurile care le stau la dispoziţie, siguranţa socială fiind o valoare şi un deziderat comun ce poate fi atins doar prin parteneriatul socio-instituţional.

          

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava