MOPAN Suceava

Candidatul Alianţei Creştin Liberale pentru funcţia de preşedinte al României, liderul PNL Klaus Iohannis, a participat joi la mai multe mitinguri electorale organizate în judeţul Suceava, fiind primit cu entuziasm de câteva mii de suceveni în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut în comuna Marginea şi în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

După două acţiuni electorale în Fălticeni şi Dărmăneşti, Klaus Iohannis a vizitat, miercuri după amiază, atelierul de ceramică neagră de la Marginea, acolo unde a fost aşteptat de câteva sute de susţinători. Iohannis a vizitat atelierul şi a discutat cu proprietarul acestuia despre acest meşteşug, declarându-se impresionat de ceea ce a văzut. Ulterior, în faţa susţinătorilor săi, Iohannis a spus că „aici nu trebuie să explic foarte mult conceptul campaniei mele, România lucrului bine făcut. Voi sunteţi dovada vie că se poate. Am discutat cu meşterul Magopăţ despre afacerea pe care o are el aici şi mi-a spus că, dacă vrem o economie prosperă în România, trebuie să avem relaxare fiscală, taxe şi impozite mai puţine şi mai mici. Aşa doar va fi rost de un câştig mai bun şi se vor dezvolta afacerile”. El a adăugat că îşi doreşte să fie un preşedinte „care vine cu un guvern al noului PNL şi care va conduce ţara altfel, fără corupţi în fruntea partidului, fără corupţi în fruntea ţării”. Împreună cu Iohannis, la Marginea au mai fost prezenţi Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Mihai Răzvan Ungureanu, Ioan Balan, Dan Motreanu, Ştefan Alexandru Băişanu, Sanda- Maria Ardeleanu, Orest Onofrei şi omul de afaceri Dumitru Mihalescul.


Ultima acţiune electorală de miercuri a lui Klaus Iohannis a avut loc la Câmpulung Moldovenesc, acolo unde candidatul AC a fost întâmpinat de primarul PNL Mihăiţă Negură cu pâine şi sare. Iohannis a fost aşteptat în mijlocul oamenilor de un grup de buciumaşi îmbrăcaţi în costume populare. După ce a trecut prin mulţime, timp în care a dat mâna cu toţi cei care au vrut să-i transmită mesaje de susţinere, Klaus Iohannis şi liderii ACL au urcat pe scena dinc entrul Câmpulungului, de acolo de unde preşedintele PDL Suceava i-a urat bun venit în Bucovina candidatului pentru funcţia de preşedinte al României, atât în română, cât şi în limba germană.

După discursurile liderilor ACL, Klaus Iohannis şi-a salutat susţinătorii atât în română cât şi în germană, precizând că „îmi face mare plăcere să vă salut aici la dumneavoastră în Câmpulung Moldovenesc în cele două limbi care îmi sunt cele mai dragi: limba română şi limba germană”. Iohannis le-a spus susţinătorilor că vine în Bucovina aşa cum merge şi acasă, „rar, dar îmi place”, explicând că în ultimele luni a mers mai rar acasă pentru că a văzut întreaga ţară. El a spus că în toate deplasările pe care le face a întâlnit foarte mulţi oameni care vin spre el cu speranţa schimbării şi cu speranţa schimbării modului în care se face politică în România. „Acest lucru pentru mine este extrem de important. Vreau să schimb modul în care se face politică în România. Şi iată că în aceste zile vedem foarte bine unde ne-au adus 25 de ani de scandal, de gălăgie inutilă”, a declarat candidatul ACL. El a subliniat că ceea ce le propune el românilor şi ce va realiza ca şi preşedinte este România lucrului bine făcut, şi o Românie normală. La finalul discursului său, Klaus Iohannis le-a spus celor câtorva mii de susţinători că vrea să-i întrebe un lucru simplu, pentru „a pleca şi eu lămurit din Bucovina”: „Credeţi că dumneavoastră şi cum mine vom câştiga alegerile prezindenţiale?, răspunsul fiind un „Da” spus de întreaga mulţime de oameni.

În discursul său, liderul PDL Suceava, Ioan Balan, i-a transmis lui Klaus Iohannis că se află în „una dintre cele mai importante şi de dreapta zone ale judeţului Suceava”, câmpulungenii fiind oameni mândri, hotărâţi şi care nu stau niciodată cu mâna întinsă. „Aici la Câmpulung la inundaţiile care au fost cu ani în urmă, aici s-a întâmplat acea poveste în care spuneam că am venit cu ajutoare şi cei de aici nu le-au primit, ba mai mult au spus să le ducem la cei de la câmpie acolo unde este nevoie”, a spus Balan. Liderul PDL Suceava i-a spus candidatului ACL că doreşte să reia mesajul pe care îl are pentru el din partea alegătorilor suceveni, şi anume acela „în această perioadă în care PSD şi Victor Ponta au suspendat legea pentru a crea alte majorităţi decât cele naturale stabilite prin votul dumneavoastră trebuie spusă următoare chestiune: PSD şi Victor Ponta ne pot cumpăra consilierii şi primarii, dar nu ne pot cumpăra conştiinţa. Şi de aici de la Câmpulung vă transmis că şi câmpulungenii vor vota pe 2 şi 16 noiembrie Klaus Iohannis preşedinte”. Ioan Balan i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să meargă acasă să-şi convingă rudele, prietenii şi cunoştinţele, şi mai mult să-i ia cu ei la vot, iar pe 2 şi pe 16 noiembrie a.c. să-l voteze pe Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al României.

Copreşedintele ACL şi liderul PDL Vasile Blaga le-a transmis tuturor celor prezenţi că preşedintele PNL Klaus Iohannis va fi viitorul preşedinte al României, deoarece ţara are nevoie de un preşedinte care să vomnvingă cu fapte şi nu cu vorbe. „Ne trebuie un preşedinte care să scoată ţara aceasta din circul pe care îl vedem în fiecare seară la televizor şi care să scoată politica din mocirlă. Şi de aceea ACL vi-l propune drept preşedinte pe simbolul lucrului bine făcut, pe Klaus Iohannis primarul Sibiului”, a spus Blaga. El a subliniat că niciodată PSD nu a fost atât de rău cum este acum sub conducerea lui Victor Ponta, cel care a introdus „peste 40 de biruri pentru români”, adăugând că PSD nu s-a schimbat, iar „ăştia tineri sunt mai răi ca cei bătrâni”. Vasile Blaga a spus că în timp ce Victor Ponta nu a creat un milion de locuri de muncă aşa cum a promis, nu a atras investitori străini, deoarece aceştia „fug ca dracu de tămâie de el” şi mai mult liderul PSD este criticat „în fiecare an, în fiecare zi, de către liderii occidentali”. Blaga a spus că în comparaţie cu Victor Ponta, Klaus Iohannis a reuşit să creeze zeci de mii de locuri de muncă în Sibiu prin aducerea de investitori români şi străini, şi tot el a făcut cinste României înainte de aderarea la UE prin proiectul „Sibiu – capitală culturală europeană”. „Vă chem pe toţi să construim această ţară împreună cu Klaus Iohannis şi vă spun, indiferent cât încearcă să bage frica în români Ponta şi ai lui, Ponta e tot omul lui Duicu, lui Hrebenciuc, lui Mazăre şi Ghiţă. Nu vă fie frică, PSD-ul pică şi Klaus Iohannis va ajunge preşedintele României”, a spus Vasile Blaga.

Gazda evenimentului electoral de miercuri seara, primarului din Câmpulung Moldovenesc Mihăiţă Negură i-a transmis lui Klaus Iohannis că a ajuns se află într-un ţinut liber, într-o Bucovină care a fost din totdeauna liberă, şi l-a asigurat pe candidatul ACL că va avea votul bucovinenilor. „Pe 2 şi pe 16 noiembrie vă îndemn să veniţi la vot şi să votaţi Klaus Iohannis viitorul preşedinte al României. Şi vă asigurăm că Bucovina de Munte va vota Klaus Iohannis preşedinte al României”, a spus Mihăiţă. La rândul său, liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a spus că România are nevoie de „un ceas, de o busolă” şi de un om care să lupte pentru interesele neamului românesc, iar acesta este Klaus Iohannis. „Sunt aici pentru a vă spune că poporul român are nevoie de patrioţi, nu de hoţi. Sunt aici să vă spun că pesediştii semănă cu fierul de călcat: te aburesc şi apoi te ard. Te ard la buzunare, la taxe, te ard cu propriile păduri şi cu tot ce ai încercat să agoniseşti o viaţă întreagă”, a spus Băişanu. El l-a sfătuit pe Klaus Iohannis să se ferească să se ferească de ceea ce el numeşte o nouă specie din România, şi anume „golanul politic”.

Prezent la Câmpulung Moldovenesc, prim-vicepreşedintele PNL, Dan Motreanu, a ţinut în primul rând să le mulţumească tuturor primarilor şi consilierilor care au dat dovadă de caracter şi nu au plecat din PNL şi PDL preferând să lupte în continuare împotriva PSD-ului. „Iar celor care au plecat vreau să le spun un singur lucru: onoarea este la fel ca tinereţea, odată ce ai pierdut-o nu o mai poţi redobândi”, a spus Motreanu. El a adăugat că românii trebuie să-l voteze pe Klaus Iohannis, deorece acesta a demonstrat că este un om al faptelor, care a demonstrat că poate să conducă şi care a reuşit să devină un model atât la nivel naţional, cât şi internaţional. El a fost completat de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, care le-a transmis câmpulungenilor că „împreună, cu toţii, trebuie să demonstrăm că suntem cei mai buni români, aici în Bucovina şi Moldova”, îndemnându-i pe toţi ca pe 2 şi 16 noiembrie a.c. să voteze Klaus Iohannis preşedinte al României.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la Marginea şi Câmpulung de câteva mii de susţinători, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava