MOPAN Suceava

Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, astăzi, locația din județul Suceava în care va funcționa noul hub umanitar european pentru Ucraina. În conferința de presă susținută la Siret, după ce a vizitat tabăra de refugiați din acest oraș, Klaus Iohannis a spus că acest centru logistic coordonat de la Bruxelles va fi deschis în apropierea Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava, la Centrul Economic Bucovina.

„Această situație, după evaluarea noastră, va continua destul de mult, iar complicațiile se vor agrava. Noi credem că această catastrofă umanitară se va extinde, va fi nevoie de foarte multe ajutoare și aici, dar și în Ucraina. Pentru a veni în sprijinul celor care rămân în Ucraina, am decis să amenajăm aici, în județul Suceava, lângă aeroport, un centru logistic pentru ajutor umanitar, un centru logistic european. Aceste centru logistic – sau un hub, cum se numește în ziua de astăzi- va funcționa sub umbrela protecției civile europene, RescEU. Va colecta ajutoare umanitare din toată Europa, de la toate organizațiile internaționale interesate și va duce aceste ajutoare în Ucraina și, dacă este nevoie, le va duce și în Republica Moldova.

Am fost astăzi cu Președintele Consiliului Județean și am văzut locația unde se va organiza acest centru logistic. Vom porni prima etapă în foarte scurt timp și, pe parcurs, se va extinde atât cât va fi nevoie”, a declarat Iohannis la Siret. El a spus că împreună cu Guvernul se lucrează la rezolvarea tuturor situațiilor care apar „și atât cât va fi nevoie, atât vom face, pentru a ameliora din suferința refugiaților și a celor care rămân în Ucraina în situații complicate”.

Klaus Iohannis a vizitat împreună cu Gheorghe Flutur locația de lângă Aeroportul Suceava în care va funcționa noul hub umanitar european pentru Ucraina, 6.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava