MOPAN Suceava
Galerie foto98 poze în acest set

Aproape 2.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au participat marţi după amiază la o înâlnire cu liderul PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL pentru funcţia de preşedinte al României. În cadrul întâlnirii, liderii liberalilor şi ai democrat liberalilor suceveni au anunţat că sunt pregătiţi de o nouă revoluţie a dreptei în urma căreia liderul PNL Klaus Iohannis să câştige din partea Alianţei Creştin Liberale funcţia de preşedinte al României.
De precizat că înainte de a ajunge la Casa Culturii din Suceava, Klaus Iohannis s-a oprit pentru câteva minute la sediul cabinetului parlamentar din Burdujeni al deputatului PDL de Suceava, Ioan Balan, acolo unde a fost întâmpinat de primarul din Adâncata, Viorel Cucu, şi de câteva zeci de susţinători.

Oprire la sediul din Burdujeni al deputatului PDL Ioan Bălan


Ajuns la Casa de Cultură, Klaus Iohannis a fost întâmpinat cu pâine şi sare, după care, susţinut de aplauzele participanţilor a urcat pe scenă, alături de Liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, deputaţii Sanda Maria Ardeleanu, Dumitru Pardău şi Radu Surugiu, dar şi a invitaţilor, Mihai Răzvan Ungureanu, Ludovic Orban, Cezar Preda, Florin Ţurcanu, Lucia Varga şi liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan. Trebuie remarcat modul în care a fost organizat evenimentul din sala mare a Casei de Cultură, de acest aspect ocupându-se direct deputatul PDL de Suceava, Ioan Balan. Întâlnirea lui Klaus Iohannis cu simpatizanţii din judeţul Suceava a început cu intonarea Imnului Naţional, în interpretarea extraordinară a tinerei interprete Andreea Chisăliţă, după care invitaţii la eveniment şi-au început discursurile de susţinere ale candidatului ACL la prezidenţiale.

Iohannis întâmpinat la Casa de Cultură cu pâine și sare


În discursurile de ieri de la întâlnirea ACL din Suceava au fost evidenţiate, în diverse feluri, calităţile pe care Klaus Iohannis le are pentru a ocupa funcţia de preşedinte al României, una dintre concluziiile generale fiind aceea că liderul PNL poate să deschidă România către Europa, dar şi să transforme ţara în bine, aşa cum a făcut şi cu municipiul Sibiu.
Primul care a luat cuvântul a fost liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care le-a spus celor prezenţi că el nu a venit să-l salute pe cetăţeanul Klaus Iohannis, „ci am vebit aici să salut o instituţie, să-l salut pe preşedintele României”. „Dacă vroiam să salut un cetăţean, sau goluri în bugetul de stat, mergeam pe stadion”, a precizat Băişanu, făcând referire la lansarea candiadturii lui Victor Ponta. El a mai adăugat că România are nevoie de un preşedinte corect şi cinstit, precum Klaus Iohannis, şi că Bucovina şi judeţul Suceava este alături de acesta.
La rândul său, liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Balan, i-a transmis lui Klaus Iohannis că se într-un judeţ în care la ultimele alegeri prezidenţiale s-a făcut diferenţa în favoarea candidatului dreptei pentru câştigarea funcţie de preşedinte al României. Balan a vorbit despre solidaritatea bucovinenilor la greu, precizând că locuitorii acestor meleaguri au fost şi vor rămâne de dreapta. Ioan Balan a arătat că deşi liderul PNL Botoşani a anunţat deja că vor fi primii din punctul de vedere al scorului electoral obţinut pentru Klaus Iohannis, în mod sigur „cei de la Botoşani vor fi primii după noi, suceveni”. Liderul PDL Suceava a arătat că „de partea cealaltă avem un om care spune că e din partea locului, şi care când vine ne promite că nici cornul abundenţei nu ar putea să ducă promisiunea până la capăt”, însă în realitate toate marile investiţii începute în perioada guvernării PDL au fost blocate în ultimii doi ani.

Bălan: ”Noi toţi ne dorim Klaus Iohannis preşedinte”


El a subliniat că judeţul Suceava îl susţine pe Klaus Iohannis şi i-a transmis acestuia că „mi-e frică. Şi nu o frică fizică de Ponta, ci de ce ar putea să facă. Mi-e frică de ce ar putea să facă, de ce pune în contrapondere cu dumneavoastră. Instituţii călcate în picioare, şi uitaţi-vă că legea este supendată în loc să fie respectată. Oare la ce să ne aşteptăm mai mult. Ei pun totul la picioarele lui Victor Ponta. Dar un singur lucru nu îl pot pune la picioarele lui, şi acela vă aparţine: ţara şi oamenii care sunt aici. Noi toţi ne dorim Klaus Iohannis preşedinte”.
Apoi, rând pe rând, cuvinte de susţinere făţă de Klaus Iohannis au avut şi primarii suceveni PDL din Straja şi Iacobeni, Vasile Juravle, respectiv Angelica Fădor, dar şi primarul liberal din Câmpulung Moldovenesc, aceştia calificându-l pe liderul PNL ca fiind „un om modest, care tace şi face”, „un om care a demonstrat că se poate face o administraţie corectă şi eficientă”, „un viitor preşedinte care să asculte nevoile noastră”. Seria discursurilor de susţinere a fost continuată de liderii naţionali ai PDL şi PNL, care le-au transmis celor prezenţi importanţa Bucovinei pentru câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis, dar şi faptul că acesta va fi cu siguranţă un preşedinte care „va garanta că România va fi o ţară europeană, o ţară mândră şi puternică”. Trebuie spus că prim-vicepreşedintele ACL, Ludovic Orban, a venit în faţa celor prezenţi în sala mare a Casei de Cultură fredonând câteva versuri din cântecul „Cântă cucu-n Bucovina”, iar după ce i-a criticat pe social democraţi despre care a spus că deşi susţin că sunt socialişti, în realitate sunt „socialişti de caviar”, le-a transmis sucevenilor că „Victor Ponta nu poate fi preşedintele Românilor. Singurul om care are toate calităţile necesare, care a arătat cu fapte că merită să fie preşedintele României, care are prestanţa şi prestigiul intern şi internaţional care să-l recomande pentru funcţia de preşedinte este Klaus Iohannis”.

Flutur: ”Klaus Iohannis nu e singur, pentru că are în spate cel mai mare partid de dreapta”


Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL, Gheorghe Flutur, a ţinut să le reamintească celor prezenţi despre progresul Sucevei şi a Bucovinei în perioada austro-ungară, subliniind că modelul german de administraţie practicat de Klaus Iohannis poate fi extins la nivelul întregii ţări. Gheorghe Flutur le-a spus susţinătorilor lui Klaus Iohannis că au cel puţin trei argumente pe care trebuie să le spună populaţiei şi care demonstrează că acesta trebuie să fie preşedinte al României. „În primul rând este vorba despre omul Klaus Iohannis. Uitaţi-vă ce a făcut la Sibiu în aceste trei mandate. Cum arată Sibiul aşa dorim să arate şi România. Şi se poarte, cu un om sincer, onest, pragmatic, hotărât, şi care nu vorbeşte mult. Apoi, domnul preşedinte Klaus Iohannis nu este singur. A reuşit să facă împreună cu dumneavoastră, cu Vasile Blaga şi ceilalţi, Alianţa Creştin Liberală, şi marele partid de dreapta, PNL. Iar Klaus Iohannis nu e singur, pentru că are în spate cel mai mare partid de dreapta. Şi trei, suntem în cea mai mare familie europeană, marele PPE, care a dat preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European. Iar Klaus Iohannis este un preşedinte european”, a declarat Flutur. El a subliniat că ceea ce îi lipseşte României în momentul de faţă este „organizarea, administrarea şi punerea lucrurilor în ordine”, iar acestea pot fi realizate de Klaus Iohannis.

Iohannis a ţinut să le mulţumească sucevenilor pentru cele peste 60.000 de semnături strânse pentru susţinerea candidaturii sale

În debutul discursului său, candidatul ACL pentru funcţia de preşedinte al României. Klaus Iohannis, a ţinut să le mulţumească sucevenilor pentru cele peste 60.000 de semnături strânse pentru susţinerea candidaturii sale. Iohannis a spus că să devină preşedintele României pentru că s-a săturat „de felul în care se face politică la noi”. „Vreau să facem altfel de politică în România. Mai puţină gălăgie şi mai multă aplecare asupra problemelor. Mai puţin spectacol steril şi mai multe soluţii pentru România, pentru români. Din acest motiv vreau să merg la Cotroceni. Ca să schimb aceste lucruri. Vreau să fiu preşedinte care aduce împreună oamenii, care pot contribui la rezolvarea marelor probleme ale României”, a declarat Klaus Iohannis. El a adăugat că „la final” vrea ca împreună cu un Guvern de dreapta să poată afirma „că da, am reuşit şi am făcut România prosperă şi puternică. Acesta este lucrul pentru care mi-l doresc pentru România. România prosperă înseamnă locuri de muncă, infrastructură, un venit decent pentru fiecare român, pentru a nu mai sta oamenii cu mâna întinsă la stat, ci să aibă venitul lor şi să fie liberi să hotărască ei ce vor în ţara lor”, a mai afirmat Iohannis. El a subliniat că actualul premier Victor Ponta a reuşit să dezamăgească o întreagă generaţie care a crezut că un tânăr politician va schimba lucrurile din România. „A dezamăgit, şi nu doar o singură generaţie. Iar PSD a rămas tot acelaşi vechi partid, tot cu acele vechi metehne”, a spus Iohannis. Nu în ultimul rând, el a arătat că va ajunge preşedintele României cu sprijinul celei mai puternice echipe, „pentru că eu vă am pe dumneavoastră”.

 

 

Klaus Iohannis primit cu căldură de membrii și simpatizanții ACL Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava