MOPAN Suceava

Anul 2022 a fi un an al investițiilor în comuna suceveană Adâncata. Acestea se vor ridica la aproximativ 10 milioane de lei bani care așa cum a declarat primarul Viorel Cucu vor proveni din fonduri proprii, guvernamentale și europene. Principalele obiective a spus primarul sunt realizarea aducțiunii de apă și canalizare în satele Fetești și Călugăreni (nr. în Adâncata există) și finalizarea modernizării școlilor. Pentru apa și canalizarea din cele două sate a fost depus un proiect pe Programul Național de Investiții ”Anghel Salingy” care urmează a fi aprobat. Tot pe acest program a fost depus și un proiect pentru modernizarea a 7 kilometri de drum. ”Mai avem de modernizat vreo 10 kilometri de drumuri  și dacă mai facem 7 kilometri  ne ducem spre un procent de modernizare  de 90% ceea ce înseamnă un grad de civilizație ridicat”, a spus Viorel Cucu.

El a menționat că în acest an se va finaliza modernizarea tuturor școlilor. ”Avem de finalizat amenajarea exterioară  la școala Călugăreni poate până la finalul lunii martie. Asta înseamnă trotuare și  alei cu pavele. De asemenea în faț a școlii facem parcare care va deservi și Căminul Cultural a cărui construcție o începem în martie anul acesta.  Acolo  terenul de sport,  spațiul de joacă și împrejmuirea  sunt gata. Căminul cultural din  Călugăreni va fi gata  la anul. Amenajările exterioare  la școală și la cămin și tot ce înseamnă racordarea la utilități a căminului vor fi suportate din bani proprii.  Vom încheia anul acesta total cu școala la Călugăreni. Anul viitor vom amenaja pe lângă căminul cultural de la Călugăreni un parc modern, frumos,  cochet,  cu alei,  cu copăcei, cu o troiță  să dăm viață și satului de  acolo. După ce terminăm școala de la Călugăreni ne mutăm  cu aceleași investiții și la școala din Fetești.  Spațiul de joacă deja e gata acolo.  Facem alei,  amenajarea  exterioară a școlii,  teren de sport cu nocturnă,  împrejmuire școală,  amenajări de parcări în fața școlii”, a spus primarul de Adâncata.

El a adăugat că în  această lună va fi semnat contractul de 200.000 de euro fonduri europene pentru dotarea școlilor cu materiale de întreținere, de dezinfecție și pentru protecția copiilor împotriva coronavirsului. Viorel Cucu a mai amintit de lucrările la sala de sport de la Școala ”Ioan Băncescu”  care va fi finalizată anul viitor  și de proiectul de un milion de euro pentru amenajarea de alei pietonale care se va derula prin Compania Națională de Investiții.

La Adâncata investițiile în acest an vor atinge 10 milioane de lei. Primarul Viorel Cucu: ”Principalele noastre obiective sunt apa, canalizarea și școlile”, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava