MOPAN Suceava

ACADEMIA LIBERĂ DE GRAFICĂ PAULA ŞALAR şi BIBLIOTECA BUCOVINEI ,, I.G.SBIERA”, ne invită astăzi, la prînz, la vernisajul expoziţiei de caricatură a micului artist CRISTIAN CONSTANDACHE, 11 ani. CRISTIAN CONSTANDACHE este descoperit, format şi promovat încă de la vârsta de 6 ani de graficiana PAULA ŞALAR, la cursurile sale. “ Învaţă despre linie şi rolul său expresiv, despre valoraţie, simboluri şi metafore artistice, despre compoziţie, cromatică, expresii ale chipului omenesc şi construcţia personajului, bandă desenată şi multe alte elemente ale artei grafice, deplin oglindite în calitatea artistică a lucrărilor pe care le prezintă în această primă expoziţie personală. Cristian obţine confirmări ale talentului său de la o vârstă foarte fragedă, premiile cele mai importante fiind cele ale ultimilor ani, când personalitatea sa artistică începe să se contureze”, declară Paula Şalar.

La prima sa participare ca şi caricaturist ( fiind cel mai mic artist participant), Cristian Constandache obţine Premiul Special al juriului, oferit personal de caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, ca preşedinte de onoare al juriului, la Festivalul Internaţional de Grafică Satirică ,, Umor la…Gura-Humorului”, iulie 2011. Participă la expoziţii şi saloane naţionale şi internaţionale cu profil plastic, obţinând diplome şi premii, cele mai importante fiind : Distincţie la Concursul Internaţional de Artă Plastică, Sosnowiec 2010 – Polonia , „Certificate of Appreciation” acordat de Lyons Club International Salutes pentru participarea la concursul „Children Know Peace” 2011-2012, Premiul Highly commended la International Children’s Art Competition „Look and Learn” – Marea Britanie, iulie 2012, Premiul I la Concursul Naţional de creaţii plastice „Eminescu printre noi” – ediţia a II-a, (2011) pentru ilustraţie la poeziile lui Mihai Eminescu, Diplomă de Merit pentru participare la concursul „Să protejăm aurul verde!”, 2010, Diplomă de Merit la expoziţia de desene şi fotografii „Pădurea Verde/Pădurea Neagră” în 2011.

“Pasiunea sa pentru artă e DARUL care-l îndeamnă să picteze icoane pe lemn şi sticlă, să deprindă arta sculpturii în lemn, să confecţioneze tot felul de obiecte decorative. Este şi elev al Colegiului de Artă ,, Ciprian Porumbescu “. Iată un ARTIST COMPLET, în plină formare, care impresionează prin vârsta atât de fragedă la care face performanţă artistică”, a mai arătat Paula Şalar.

În expoziţia care va fi vernisată astăzi, Cristian ne prezintă 100 de caricaturi, abordând, cu 100% ironia vârstei şi talent remarcabil, subiecte ale mediului social, cu inversarea valorilor ce conduc societatea actuală, cu satira îndreptată asupra lumii oamenilor maturi, ce par să nu înţeleagă corect mersul lucrurilor. Observaţia sa finâ, dublată de ghiduşia vârstei, însoţită mereu de un desen proaspăt, îndrâzneţ, capabil de studiul expresiv al obiectelor din jurul său, dar şi de spontaneitatea crochiului unui foarte bun desenator, pune în valoare INTELIGENŢA SA ARTISTICĂ APARTE. „Deosebit de talentat, cu un simţ cromatic dar şi cu calităţi speciale în arta graficii satirice, având o linie foarte expresivă în desenele sale, Cristian Constandache impresionează prin vârsta foarte fragedă la care obţine confirmări ale calităţii artei plastice în desenele şi compoziţiile pline de culoare pe care le creează. Este apreciat de jurii naţionale şi internaţionale de ţinută, obţinând diplome, premii, medalii. Este în pragul vernisajului expoziţiei personale, cuprinzând 100 de creaţii de grafică satirică, rodul deosebitelor capacităţi cu care este înzestrat” , mai spune graficianul şi profesorul Paula Şalar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava