Muzeul Bucovinei

Prefectura Suceava a transmis că începând din această săptămână  va intra în vigoare o modificare legislativă importantă și anume modalitatea în care se calculează rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori. În funcție de rata incidenței dintr-o localitate se stabilesc scenariile cu diferite restricții impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectură, Hotărârea de Guvern nr. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, publicată în MO nr. 140 din 11 februarie 2021, Art. 15 (alin. 4) „La stabilirea incidenței la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile nu se iau în considerare focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele și spitalele”. De asemenea, la aliniatul 5 se precizează că prevederile alin. (4) își încetează aplicabilitatea la 14 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.”

„Având în vedere prevederile specificate în cele două alineate menționate, precum și faptul că HG 35/2021a intrat în vigoare pe 11 februarie, începând de vineri, 26 februarie 2021 incidențele cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile vor fi calculate inclusiv cu numărul de cazuri din focarele existente în fiecare localitate”, se spune în comunicat. Potrivit aceleiași surse, această modificare legislativă se va traduce în unele cazuri ale localităților care au înregistrate focare COVID-19, în schimbarea scenariului după care funcționează restaurantele, cafenelele și sălile de spectacole, inclusiv a scenariilor în care vor funcționa școlile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava