Concert pascal
MOPAN Suceava

Şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei, a anunţat că la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Mitocu Dragomirnei s-a instituit carantina. El a mai spus că bolnavii care vor fi externaţi şi vor reveni în unitatea medico-socială vor fi izolaţi de ceilalţi asistaţi, iar starea lor de sănătate va fi verificată la intervalul stabilit de medic. De asemenea, pe durata anchetei a fost interzisă utilizarea apei de la sursa curentă şi va fi folosită apă plată atît pentru consum cît şi pentru prepararea mîncării. În acelaşi timp, s-a luat măsura consumului de hrană dietetică şi folosirea de produse neperisabile şi sigure pentru consum.
El a explicat că În data de 8 mai a.c., în jurul orelelor 15:00 unul dintre beneficiarii Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Mitocu Dragomirnei a acuzat frisoane și scaun diareic. Acesta a fost izolat și i s-a acordat primul ajutor (lichide și medicamente) și s-a luat măsura controlului sănătății și asupra celorlalți beneficiari. Adomniţei a mai spus că din cei 39 de asistați din cadrul CRRN, un număr de 13 acuzau febră, stări de amețeală, frisoane și scaune diareice.
El a arătat că şeful de centru, Cristina Doroftei, fiind prezentă în centru, a luat măsura transportării acestora, cu mașinile proprii și din cadrul DGASPC Suceava, la Spitalul Județean, în jurul  orelor 19:00. „Între timp au mai fost identificați doi asistați care acuzau aceleași probleme digestive, fiind și aceștia internați în jurul orelor 22:00.
În tot acest timp, în cadrul centrului au fost luate măsuri de supraveghere permanentă a celorlalți beneficiari și de control asupra sănătății acestora, astfel încât în jurul orelor 03:00 dimineața au mai fost internați încă doi beneficiari cu aceleași simptome.
De asemenea, 8 beneficiari vor fi externați în cursul zilei de astăzi, 9 mai a.c”, se arată într-un comunicat semnat de Dan Ionuţ Adomniţei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava