MOPAN Suceava

Şase reprezentanţi ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au participat la deschiderea „Centrului bucovinean de informare şi comunicare pentru dezvoltarea turismului istoric şi etnografic” înființat în cadrul Universității Naționale „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți. Noul Centru a fost realizat prin intermediul proiectului „Patrimoniul istoric și etnografic – componentă a dezvoltării durabile a turismului în Bucovina (HERITAGE)”, implementat de universitatea suceveană în parteneriat cu una dintre cele mai importante universități din Ucraina.

Amplasat în incinta Universităţii Naționale „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți, centrul vizează o informare mai eficientă asupra potențialului istoric și etnografic al Bucovinei, prin înlesnirea fluxului informaţional, prin numeroase materiale turistice pentru turiştii interni şi internaţionali, astfel urmărindu-se sporirea interesului pentru zonele turistice de frontieră din Bucovina. De asemenea, această structură va fi utilizată de către profesorii și studenții universității cernăuțene pentru pregătirea viitorilor specialiști în domeniul turismului.


Detalii despre principalele activități ale „Centrului bucovinean de informare şi comunicare pentru dezvoltarea turismului istoric şi etnografic” au fost oferite de către coordonatorii proiectului, Dmytro Fedortsov, și prof. univ. dr. Ștefan Purici, aceştia reiterind importanța permanentei și intensei colaborări dintre cele două universități.

„La final, jurnaliştilor şi tuturor invitaţilor le-a fost prezentat Centrul şi dotările sale, dar şi suportul pe care îl poate oferi acesta pentru agențiile de turism și tour-operatorii din Bucovina, pentru întreprinderile private cu profil turistic și pentru populaţia din zonele de frontieră și turiştii, fie ei interni sau internaţionali. Impresia unanim acceptată a fost aceea că funcționarea Centrului bucovinean de informare şi comunicare pentru dezvoltarea turismului istoric şi etnografic la Cernăuţi reprezintă un pas înainte pentru dezvoltarea economică a zonei de frontieră”, se spune într-un comunicat de presă al Universităţii Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava