MOPAN Suceava

Comuna Ciocănești găzduiește până mâine, 2 aprilie, o nouă ediție a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate. Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Ciocănești, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava. Festivalul care are loc în comuna-muzeu Ciocănești a fost deschis astăzi, 1 aprilie, începând cu ora 11:00, cu Concursul „Tradiție – Valoare Sacră, ediția a IX-a, la Școala Gimnazială Ciocănești, după care a urmat concursul de încondeiere „Dr. Anton Setnic”, ediția a VI-a, la Casa de Cultură „Florin Gheucă” Ciocănești. În programul festivalului este cuprins și Concursul de încondeiere „Înv. Novac Norbert”, ediția a V-a, la Muzeul Național al Ouălor Încondeiate. Tot sâmbătă au avut loc lansări de carte, simpozioane, momente artistice, toate desfășurându-se la Casa de Cultură „Florin Gheucă” Ciocănești.

Târgul de ouă încondeiate a avut loc la Casa de Cultură „Florin Gheucă”, în timp ce Târgul meșterilor populari s-a desfășurat pe Platoul „Ștefan cel Mare” Ciocănești. Tot astăzi, la Muzeul Satului Ciocănești a avut loc și expoziția-concurs „Coșul Pascal”. A urmat apoi momentul de premiere a câștigătorilor Festivalului-Concurs Național al Ouălor Încondeiate. Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu un spectacol de folk susținut de Andrei Păunescu, Magda Pușcaș și Vanghele Gogu.

Duminică, 2 aprilie 2023, după terminarea Sfintei Liturghii la bisericile din comună, oaspeții, împreună cu localnicii, vor vizita Târgul de ouă încondeiate de la Casa de Cultură „Florin Gheucă” și Târgul meșterilor populari de pe Platoul „Ștefan cel Mare”. La ora 13.00, au transmis organizatorii, va avea loc vernisajul taberei internaționale de pictură organizată de Primăria Ciocănești, urmat de un spectacol folcloric susținut de Pamfil Roată, Dan Doboș, Ancuța Corlațan, Cristian Fodor, la Casa de Cultură „Florin Gheucă”.

La Ciocănești a început Festivalul Național al Ouălor Încondeiate (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava