MOPAN Suceava

La Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului fost constituit Cenaclul literar al Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa mai multor cadre didactice din judeţ, a şefului învăţământului sucevean, Gheorghe Lazăr, dar şi a preşedintelui ASI Suceava, ing. Giani Leonte. „Ne întâlnim destul de frecvent, fie personal, fie în alt gen de comunicare şi ne spunem păsurile şi nevoile privitor la munca noastră cea de toate zilele. De multe ori reuşim să îndreptăm nişte situaţii, dar, de cele mai multe ori, nu reuşim imediat sau deloc, pentru că ne lovim de legi nedrepte pe care trebuie să le respectăm. În felul acesta trebuie să pornim de la zero: să facem o propunere legislativă, să găsim pe cineva care să ne asculte şi să subscrie la cele propuse de noi, să luăm legătura cu parlamentari pe care să-i convingem să propună ideile noastre în Parlament. Aceştia se vor consulta cu alţi colegi din partidul domniilor lor care, dacă vor constata că ideea e bună, o vor prezenta drept ideea lor, ceea ce pe noi nu ne-ar supăra dacă problema noastră s-ar rezolva”, a spus Giani Leonte. El a adăugat că în condiţiile în care „materia primă” a oricărui cadru didactic de orice specialitate este cuvântul, era normal ca în viitoarele acţiuni ale ASI Suceaca „să dăm cuvântul cuvântului”.

„Dacă la orele de clasă nu putem să discutăm decât în limitele unor reguli, a unor programe ce trebuie respectate atunci e nevoie de o acţiune care să dea drumul cuvântului să circule fără nicio îngrădire. „Acest lucru nu se putea întâmpla decât într-un cenaclu literar, având experienţa din anii anteriori cu cealaltă acţiune de masă iniţiată de noi: Spartachiada profesorilor care a avut un larg ecou în rândurile colegilor noştri şi în mass media”, a mai declarat preşedintele ASI Suceava. El şi-a exprimat speranţa că înfiinţarea unui cenaclu al ASIS va avea un ecou deosebit pentru iubitorii cuvântului. „Noi am propus, punem la dispoziţie cele necesare desfăşurării acţiunii, şi îi rugăm pe cei care au făcut parte din comitetul de iniţiativă să preia conducerea lucrărilor. Din partea subsemnatului şi a Biroului Executiv Judeţean vă dorim mult, mult succes! Fie ca scrierile domniilor voastre să se răspândească şi să fie preţuite în toată ţara! Fie ca membrii Cenaclului să devină la rândul lor cunoscuţi ca nişte creatori de excepţie! Fie ca acest prim pas de astăzi să fie urmat de paşi nesfârşiţi pentru afirmare”, a încheiat preşedinte ASI Suceava, ing. Giani Leonte.

La Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului a fost cosntituit Cenaclul literar al ASI Suceava, 6.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava