Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă: Educația a stat întotdeauna la baza unei societăți care își propune să avanseze prin prisma tinerei generații. Deoarece principiile liceenilor de la Colegiul Național de Informatică ,,Spiru Haret” Suceava sunt în deplină concordanță cu valorile autentice, spirituale, dar și cu cele care conferă unicitate Bucovinei, în perioada 23 noiembrie – 16 decembrie, la colegiul nostru s-au desfășurat și se vor derula , sub atenta îndrumare a cadrelor didactice, o serie de activități ce au ca scop exprimarea frumosului prin intermediul artei, a sensibilității și forței creatoare.
Astfel, sub semnul artei, săptămâna 23-27 noiembrie a debutat cu o expoziție pe holul colegiului cu exponate dintre cele mai diverse și în același timp reprezentative spiritului bucovinean, care le vor redeveni prezent și emoție profesorilor, dar și curiozitate, învătură, valoare elevilor prin tradițiile și obiceiurile sale străvechi. Bucovina e locul ce abundă în legende, mituri și tradiții păstrate de veacuri. Aici, lucrurile simple, de la îndeletnicirile zilnice și până la diversele momente ale anului, zilele religioase sau clipele importante ale calendarului agricol, sunt celebrate cu mare veselie prin festivaluri și serbări. Astfel, de-a lungul timpului, bucovinenii au reușit să transfigureze, prin măști și jocuri, toate aceste momente importante ale vieții, cărora le-au dat noi valențe de fiecare dată. Folclorul, meşteşugurile și artizanatul, transmise din generaţie în generație şi păstrate cu sfinţenie, dar şi cu mare plăcere de către bucovineni, fac ca acest ţinut să fie atât de autentic şi atât de vizitat de tot mai mulți turiști.
Din aceste considerente, elevii colegiului nostru au evidențiat, prin exponatele lor, talentul şi sensibilitatea pentru frumos a locuitorilor acestei zone, care mai păstrează şi astăzi, vechile ocupaţii si obiceiuri, precum și un port popular autentic, lucrat cu o neîntrecută măiestrie artistică.
Următoarele două săptămâni, 3 -18 decembrie, se vor derula sub egida Dăruind, vei dobândi!, un proiect de suflet din școala noastră, culminând cu Spectacolul de caritate, desfășurat la Casa de cultură, pe data de 16 decembrie, începând cu ora 17.
Prin acest proiect, ne-am propus să lărgim sfera de cunoaştere umană, adolescenții să trăiască în relaţie cu cei din jur, să-şi dezvolte stări afective pozitive, să cunoască aspecte ale vieţii unor persoane singure, bolnave sau abandonate, să stabilească o punte de legătură între cele două medii diferite şi să-și adapteze comportamentul la cerinţele grupului cu care vin în contact. Vom învăța că nimic nu se compară cu zâmbetele de pe chipurile unor copii cu care viața a fost mai dură, care s-au născut în niște zone mai defavorizate sau care sunt bolnavi, fără să aibă nici-o vină. Oamenii sunt la fel de buni, copiii la fel de frumoși și inteligenți.
Un brad de nota 10 este o altă activitate desfășurată de către elevii noștri cu mult entuziasm, inițiativă și creativitate. Cei mai frumoși brazi împodobiți cu prilejul sărbătorii Crăciunului vor fi premiați, câștigătorii concursului beneficiind de o excursie în Bucovina, care va încununa bucuria din sufletele lor.
Totul se va desfășura într-o atmosferă de veselie și voie bună, de bun gust și întoarcere în trecut, fiindcă toate schimbările în viață sunt mai mult sau mai puțin învăluite în nostalgie, iar ceea ce lăsăm în urmă este o parte din noi.
Interesul pe care îl stîrnește în rândul elevilor face ca acest proiect să devină o manifestare de tradiție în colegiul nostru și probează încă o dată că obiectivele sale au fost atinse, iar scopul realizat, ceea ce ne determină să-l continuăm.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava