Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto22 poze în acest set

La școala din satul sucevean Măriței din comuna suceveană Dărmănești a fost inaugurată, vineri, o sală de sport finanțată de Compania Națională de Investiții. Inaugurarea s-a făcut în prezența primarului din Dărmănești, Dănuț Chidoveț, a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a primarilor din Adâncata, Moara, Todirești Calafindești și Șerbăuți, precum și a mai multor elevi de la școala din Măriței.

Dănuț Chidoveț: ”Vreau să menționez că s-a lucrat și până la 11 noaptea”

Primarul Dan Chidoveț a declarat că sala a costat două milioane de euro și a fost realizată într-un timp record de cinci luni. „Astăzi este o zi deosebită pentru comunitatea noastră, inaugurarea sălii de sport, o investiție utilă pentru comunitatea noastră unde își vor desfășura activitățile sportive elevii din comună, cât și clubul sportiv local. Mă bucură acest lucru. Este o investiție de aproape două milioane de euro, finalizată într-un termen record de cinci luni de zile și cu o calitate foarte bună a lucrărilor. Vreau să menționez că s-a lucrat și până la 11 noaptea”, a precizat Dănuț Chidoveț. De precizat că lucrările au fost realizate de compania botoșăneană Simion Tehnoconstruct, iar finanțarea proiectului s-a făcut prin Compania Națională de Investiții.

După cuvântul primarului Chidoveț, doi preoți au ținut o scurtă slujbă și au stropit cu agheasmă. Prezent la inaugurare, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a declarat: „Aștept ca în urma acestei investiții, școala să dea performanță în sport. Sunt convins că există copii talentați și ei trebuie puși în valoare. În județul Suceava, în câteva ramuri sportive avem campioni naționali, europeni și mondiali, pe care i-am și premiat. Însă, cred că se poate mai mult. Dacă ne uităm la numărul de săli de sport pe care le-am putut construi cu ajutorul Guvernului, cred că județul are o datorie prin noi, prin Consiliul Județean, prin primării, să dea performanță”. Șeful administrației județene a adăugat: „Mesajul meu e ca tinerii să facă sport în noua sală, pentru că sunt condiții foarte bune. Apoi, cred că și părinții sunt mai liniștiți, fiindcă este o zonă mai sigură decât un teren improvizat. Aici este ceva civilizat și indiferent de anotimp se pot desfășura activități sportive”.

Flutur: ”Dărmănești arată ca o localitate cu înfățișare europeană care ne face cinste”

Gheorghe Flutur a remarcat faptul că Dărmăneștiul nu are doar această sală de sport, în comună realizându-se numeroase alte investiții pentru creșterea calității vieții cetățenilor. „Ce ar însemna să ai drumurile proaste, dar să faci sală de sport de 2 milioane de euro. Deci puneam cumva căruța înaintea cailor. Dar așa mă uit aici că și drumurile sunt foarte bune, iar domnul primar a fost și este implicat în dezvoltarea localității. De asemenea, trotuarele, școlile, grădinițele, căminul cultural au fost făcute și acum așteaptă proiectul pe gaz metan, un proiect de 7 milioane de euro. Arată ca o localitate cu înfățișare europeană și ne face cinste când trecem pe aici fie cu turiști români, străini. Oricine vine la Dărmănești se poate lăuda cu această localitate. Sincer felicitări”, a declarat președintele CJ Suceava. El a mai adăugat că în Dărmănești urmează și alte investiții importante pentru comună. „Avem multă treabă în perioada care urmează, canalizare, apă, toate acestea însemnând civilizație. În Dărmănești s-au făcut foarte multe investiții în ultimii ani. Dați un pic timpul înapoi cam cum arăta Dărmăneștiul acum 15 – 16 ani și cam ce s-a întâmplat în acești ani aici, pentru că de multe ori lumea uită. Dacă ne amintim cum arăta și cum arătă vedem câte transformări și câte zeci de milioane de euro s-au investit aici în localitatea aceasta cum și în celelalte localități”, a spus Gheorghe Flutur. El a mai adăugat că tot în perioada următoare vor fi foarte multe proiecte pe fonduri europene, prin PNRR. Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a afirmat că localitatea Dărmănești va fi legată și de viitoarea autostradă A7, investiție care va fi realizat în mod sigur.

La Dărmănești a fost inaugurată o sală de sport nouă realizată în timp record de compania Simion Tehnoconstruct. Dan Chidoveț: „Este o zi deosebită pentru comunitatea noastră”, 7.5 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava